Mitrović: Još kad bude pun "Rajko"...

"Uz vetar u leđa i punog 'Rajka' sve je moguće. Najbitnija utakmica u kvalifikacijama za nas i važno je da imamo podršku navijača", rekao je Mitrović i unapred pozvao publiku na meč protiv Portugala u septembru.

Fudbal 11.06.2019 | 13:48
Mitrović: Još kad bude pun "Rajko"...
"Orlovi" će na odmor ipak boljeg raspoloženja.

Moral igrača drastično je pokvaren u petak katastrofalnim porazom od Ukrajine (5:0), ali samo tri dana kasnije fudbaleri Srbije su pokazali mnobo bolju igru, želju i htenje za laku pobedu nad Litvanijom (4:1) i "mir" do septembra.

Jedan od junaka pobede bio je Aleksandar Mitrović koji je postigao dva gola.

"Ovo je bila lepa utakmica s naše strane, ostvarili smo pobedu i vratili se na pravi kolosek. Malo teže vreme, ali bitno je da smo 'otvorili' meč u pravom trenutku. Prvo poluvreme je bilo fenomenalno, dok smo u nastavku spustili gas. Teške noge, umor...".

"Najvažnije je da smo na pravom putu i da smo se približili vodećim ekipama".

Tada će Srbija igrati odlučujuće mečeve za plasman za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Portugala i Luksemburga, a Aleksandar Mitrović se raduje tom izazovu.

"Portugal je pokazao kvalitet u Ligi nacija i suvišno je pričati o njima. Igramo kod kuće, nadamo se pred punim stadionom i možemo da budemo opasni. U Lisabonu smo dobro igrali, bili smo čvrsti, a uz vetar u leđa i punog 'Rajka' sve je moguće. Najbitnija utakmica u kvalifikacijama za nas i važno je da imamo podršku navijača", naglasio je najbolji strelac ove generacije.

Mitrović je postigao 25. gol u dresu "orlova", što je više nego što ima godina (!), a utisak je da je Srbija mogla da slavi i ubedljivije.

"Pokušavali smo, ali lopta nije htela... Luka Jović je pogodio dve prečke, ja sam imao veliku šansu, negde nismo imali sreće, ali dali smo četiri gola, ovo je bilo sasvim korektno. Dobra pobeda posle teškog poraza", zaključio je Mitar posle utakmice za "Sportklub".

Jedan od onih koji nije bio na terenu u debaklu od Ukrajine, ali je ostavio odličan utisak na današnjoj utakmici bio je Saša Lukić. 

Zaigrao je po desnoj strani u "romb" formaciji, držao je međuprostor dok je širinu davao Antonio Rukavina, a nova pozicija mu je očigledno "legla" pošto je uspevao da ponovi dobre igre koje je prezentovao i u Torinu prethodnih šest meseci.

"Bilo je teško posle tog poraza koji nas je zadesio, ali okrećemo se dalje. Najbitnije je da smo ušli dobro u meč pošto smo znali koliko je važno. Od prvog minuta smo znali šta hoćemo, mogli smo da postignemo i više golova u nastavku, ali smo zadovoljni zbog pobede i tri boda. Imamo sada dva-tri meseca da se pripremimo za naredne utakmice. Ovo je tek treća utakmica u kvalifikacijama, idemo korak po korak", kazao je Lukić.

Vezista je istakao da je važno da izvučemo pouke pred meč sa Portugalom, odnosno da veruje u ovu mladu ekipu.

"Bitno je da Srbija pobeđuje, treba samo da zaboravimo ovo što je bilo i da protiv Portugala odigramo najbolje moguće", zaključio je bivši fudbaler Partizana za kraj razgovora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar