Крстајић не да оставку!

Изгубио је и Бразил од Немачке са 1:7 па се није дигла оволика фама! “Да ли ћу овде бити ја или неко други није толико битно, али мени је част и задовољство да водим ову репрезентацију”, каже селектор Србије.

Фудбал 11.06.2019 | 13:10
Крстајић не да оставку!
Само три дана је прошло и сасвим другачије расположење на лицу Младена Крстајића. Победа над Литванијом од 4:1 као да је онај тежак пораз у Лавову бацила у други план, бар у глави српског селектора.

Крстајић сматра да дебаклу у Украјини придаје превелика пажња. Каже - дешава се.

“Та се утакмица десила. Дешавају се порази и другим репрезентацијама. Нама је најжалије свакако, знамо шта се десило, јесмо се избламирали, али изгубио је и Бразил усред Бразила од Немачке са 1:7, па се није дизала оволика фама“, миран је био Крстајић.

Без обзира на то што су челници Фудбалског савеза Србије већ најавили да ће вероватно у среду разговарати о мечу у Украјини, остављајући могућност и да селектор буде смењен. Добар део јавности је одмах после Украјине затражио оставку. Неће је бити.

“Ја сам професионалац у послу. Док не буду људи из ФСС-а сели и разговарали ја ту функцију обављам. Немам никакав проблем да анализирамо обе утакмице. Част ми је и задовољство да будем селектор овим момцима. А да ли ћу од септембра овде бити ја или неко други није ни битно. Ако смо патриоте хајде да подржимо ове момке“, одговара Крстајић.

Није желео превише да се враћа на меч са Украјином, па на питања о 3-5-2 систему игре одговара врло штуро, док о избору играча за ту утакмицу не збори ни речи.

“Што се тиче тактике и моје филозофије, немам проблем да мењам тактику. Ови играчи имају квалитет да одиграју и 3-5-2 и 4-4-2. Али не бих више о Украјини. Ја ћу ту утакмицу ставити ад акта. Немам шта више да кажем на ту тему“.

Зато о Литванији хоће да говори.

“Честитам играчима на одличном односу према игри. Максимално ангажовано, концетрисано. Заиста није било лако после Украјине. Дигли су се психолошки што је много битно. Честитам им на комплетних ових десет дана колико смо били заједно, на томе како су радили и тренирали. Међутим из две утакмице имамо три бода, има још пет до краја, све је отворено. Ово вечерас, прво полувреме је било заиста перфектно, лопта је добро ишла, имали смо шанси још пар голова да дамо, нисмо их искористили. У другом је Литванија кренула нешто офанзивније, и ту смо могли гол или два више да дамо, али на крају реалан резултат. Могли смо додуше да анулирамо онај минус из Украјине и дођемо у плус гол разлику. Чека нас септембар, тешке утакмице, Португал код куће, после Луксембург. Али играчи сада могу мирне главе на одмор“, закључио је Крстајић.

У новембру у Лиги нација после утакмице такође са Литванијом (4:1) селектор је с кнедлом у грлу одржао конференцију за новинаре после које је изгледало да више неће обављати ту дужност. Сада поново чекамо одлуку након победе над истим противником.

"Када сте селектор нормално је да желите све најбоље. Желим да победим, тешко ми падају порази, тешко се носим с таквим притисцима. Да ли ћу од ја бити ту од сепрембра или неко други... Видећемо. Хвала играчима што су сада смогли снаге и издигли се изнад оне лоше ситуације после Украјине".

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар