Krstajić ne da ostavku!

Izgubio je i Brazil od Nemačke sa 1:7 pa se nije digla ovolika fama! “Da li ću ovde biti ja ili neko drugi nije toliko bitno, ali meni je čast i zadovoljstvo da vodim ovu reprezentaciju”, kaže selektor Srbije.

Fudbal 11.06.2019 | 13:10
Krstajić ne da ostavku!
Samo tri dana je prošlo i sasvim drugačije raspoloženje na licu Mladena Krstajića. Pobeda nad Litvanijom od 4:1 kao da je onaj težak poraz u Lavovu bacila u drugi plan, bar u glavi srpskog selektora.

Krstajić smatra da debaklu u Ukrajini pridaje prevelika pažnja. Kaže - dešava se.

“Ta se utakmica desila. Dešavaju se porazi i drugim reprezentacijama. Nama je najžalije svakako, znamo šta se desilo, jesmo se izblamirali, ali izgubio je i Brazil usred Brazila od Nemačke sa 1:7, pa se nije dizala ovolika fama“, miran je bio Krstajić.

Bez obzira na to što su čelnici Fudbalskog saveza Srbije već najavili da će verovatno u sredu razgovarati o meču u Ukrajini, ostavljajući mogućnost i da selektor bude smenjen. Dobar deo javnosti je odmah posle Ukrajine zatražio ostavku. Neće je biti.

“Ja sam profesionalac u poslu. Dok ne budu ljudi iz FSS-a seli i razgovarali ja tu funkciju obavljam. Nemam nikakav problem da analiziramo obe utakmice. Čast mi je i zadovoljstvo da budem selektor ovim momcima. A da li ću od septembra ovde biti ja ili neko drugi nije ni bitno. Ako smo patriote hajde da podržimo ove momke“, odgovara Krstajić.

Nije želeo previše da se vraća na meč sa Ukrajinom, pa na pitanja o 3-5-2 sistemu igre odgovara vrlo šturo, dok o izboru igrača za tu utakmicu ne zbori ni reči.

“Što se tiče taktike i moje filozofije, nemam problem da menjam taktiku. Ovi igrači imaju kvalitet da odigraju i 3-5-2 i 4-4-2. Ali ne bih više o Ukrajini. Ja ću tu utakmicu staviti ad akta. Nemam šta više da kažem na tu temu“.

Zato o Litvaniji hoće da govori.

“Čestitam igračima na odličnom odnosu prema igri. Maksimalno angažovano, koncetrisano. Zaista nije bilo lako posle Ukrajine. Digli su se psihološki što je mnogo bitno. Čestitam im na kompletnih ovih deset dana koliko smo bili zajedno, na tome kako su radili i trenirali. Međutim iz dve utakmice imamo tri boda, ima još pet do kraja, sve je otvoreno. Ovo večeras, prvo poluvreme je bilo zaista perfektno, lopta je dobro išla, imali smo šansi još par golova da damo, nismo ih iskoristili. U drugom je Litvanija krenula nešto ofanzivnije, i tu smo mogli gol ili dva više da damo, ali na kraju realan rezultat. Mogli smo doduše da anuliramo onaj minus iz Ukrajine i dođemo u plus gol razliku. Čeka nas septembar, teške utakmice, Portugal kod kuće, posle Luksemburg. Ali igrači sada mogu mirne glave na odmor“, zaključio je Krstajić.

U novembru u Ligi nacija posle utakmice takođe sa Litvanijom (4:1) selektor je s knedlom u grlu održao konferenciju za novinare posle koje je izgledalo da više neće obavljati tu dužnost. Sada ponovo čekamo odluku nakon pobede nad istim protivnikom.

"Kada ste selektor normalno je da želite sve najbolje. Želim da pobedim, teško mi padaju porazi, teško se nosim s takvim pritiscima. Da li ću od ja biti tu od seprembra ili neko drugi... Videćemo. Hvala igračima što su sada smogli snage i izdigli se iznad one loše situacije posle Ukrajine".

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar