Коса у трудноћи брже расте

Не каже се без разлога "друго стање" када се мисли на трудноћу. Током тих девет месеци у организму жене готово све, захваљујући хормонским променама, другачије функционише него обично.

Здравље 11.06.2019 | 10:39
Коса у трудноћи брже расте
НЕ каже се без разлога "друго стање" када се мисли на трудноћу. Током тих девет месеци у организму жене готово све, захваљујући хормонским променама, другачије функционише него обично. Неке измене су лакше, неке теже видљиве, али оно што свакако упада у очи је - коса, односно њен убрзани раст.

То зна да буде незгодно уколико имате фризуру која захтева кратку косу, јер ћете много чешће морати да се шишате да бисте одржали њену форму, али ако сте љубитељ дуге длаке, уживаћете у њеном расту. Међутим, не расте само коса брже у трудноћи, већ и све длаке на телу, што доводи до очаја многе будуће маме.

Још када се ове "непозване гошће" појаве тамо где их најмање очекујемо, попут стомака или груди, многе даме се уплаше. Али, разлога за страх нема, јер је све то последица другачијег хормонског стања које ће се, после рођења детета, вратити у нормалу и лишити вас сувишних "крзнених детаља".

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар