Kosa u trudnoći brže raste

Ne kaže se bez razloga "drugo stanje" kada se misli na trudnoću. Tokom tih devet meseci u organizmu žene gotovo sve, zahvaljujući hormonskim promenama, drugačije funkcioniše nego obično.

Zdravlje 11.06.2019 | 10:39
Kosa u trudnoći brže raste
NE kaže se bez razloga "drugo stanje" kada se misli na trudnoću. Tokom tih devet meseci u organizmu žene gotovo sve, zahvaljujući hormonskim promenama, drugačije funkcioniše nego obično. Neke izmene su lakše, neke teže vidljive, ali ono što svakako upada u oči je - kosa, odnosno njen ubrzani rast.

To zna da bude nezgodno ukoliko imate frizuru koja zahteva kratku kosu, jer ćete mnogo češće morati da se šišate da biste održali njenu formu, ali ako ste ljubitelj duge dlake, uživaćete u njenom rastu. Međutim, ne raste samo kosa brže u trudnoći, već i sve dlake na telu, što dovodi do očaja mnoge buduće mame.

Još kada se ove "nepozvane gošće" pojave tamo gde ih najmanje očekujemo, poput stomaka ili grudi, mnoge dame se uplaše. Ali, razloga za strah nema, jer je sve to posledica drugačijeg hormonskog stanja koje će se, posle rođenja deteta, vratiti u normalu i lišiti vas suvišnih "krznenih detalja".

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar