Додик удовољио Жељку Комшићу

Предсједавајући Предсјендиштва Босне и Херцеговине Милорад Додик потврдио је данас у Бањој Луци да је за сутра сазвао хитну сједницу Предсједништва БиХ због мигрантске кризе.

Босна и Херцеговина 10.06.2019 | 16:57
Додик удовољио Жељку Комшићу
"Није ми то проблем и већ сам заказао за сутра сједницу Предсједништва – рекао је Додик новинарима у Бањо Луци.

Међутим, наводи да би то све могла бити "јалова прича, јер нема Савјета министара које би нешто оперативно могло и да уради по том питању“.

Није хтио, каже, да одбије да сазове сједницу, на коју члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који ју је затражио, по пословнику има право, али сумња у адекватан исход.

Додик је подсјетио да је Предсједништво БиХ и раније разматрало то питање те затражило да се направи цјеловит план када су у питању мигрантски пробеми, али, како каже, Савјет министара ништа није урадило, чиме је, умјесто рјешења за мигрантски кризу, постало проблем.

- Једино што можемо закључити јесте да покушавамо да дођемо до тога плана – рекао је Додик.

Комшић, такође, предлаже да Предсједништво БиХ наложи министрици одбране Марини Пендеш да нареди употребу и размјештај војно-полицијских, инжењерских, извиђачких као и других јединица Оружаних снага БиХ ради подршке и помоћи патролама Граничне полиције БиХ у контроли границе БиХ са Србијом и Црном Гором ради спрјечавања илегалних прелазака државне границе.

Према том приједлогу, употреба и размјештај јединица Оружаних снага БиХ не подразумијева кориштење наоружања и бојевих средстава, пренијела је Фена.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Нострадамус

10.06.2019 15:35

Све док се не формира нови Савјет министара ови постојеци ради тај посао.То је свагдје у свијету,а ко је крив сто се не формира нови Савјет министара је управо Додик и Бакир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

10.06.2019 15:36

Никад нецемо дозволит да војска бц стане на гранце са србијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

10.06.2019 16:35

А ко то ви Рамбо?

Name

Шоне

10.06.2019 16:14

Хоће да нам пошаљу своје злочинце у Републику српску, фекалистански муп и агресорска армија нису добродошли у нашу Републику (осим Српског пука). Разгулите од нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

10.06.2019 17:13

А ста нам то плови Врбасом.Ко нам убија по Бања луци и Републици Српској јел Српски пук.

Name

Ти

10.06.2019 16:22

немас никакво право на било какве сједнице а поготову доносење било каквих одлука и ако имате имало карактера вратицете плате које нисте зарадили.

ОДГОВОРИТЕ