Dodik udovoljio Željku Komšiću

Predsjedavajući Predsjendištva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjoj Luci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Bosna i Hercegovina 10.06.2019 | 16:57
Dodik udovoljio Željku Komšiću
"Nije mi to problem i već sam zakazao za sutra sjednicu Predsjedništva – rekao je Dodik novinarima u Banjo Luci.

Međutim, navodi da bi to sve mogla biti "jalova priča, jer nema Savjeta ministara koje bi nešto operativno moglo i da uradi po tom pitanju“.

Nije htio, kaže, da odbije da sazove sjednicu, na koju član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji ju je zatražio, po poslovniku ima pravo, ali sumnja u adekvatan ishod.

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi cjelovit plan kada su u pitanju migrantski probemi, ali, kako kaže, Savjet ministara ništa nije uradilo, čime je, umjesto rješenja za migrantski krizu, postalo problem.

- Jedino što možemo zaključiti jeste da pokušavamo da dođemo do toga plana – rekao je Dodik.

Komšić, takođe, predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici odbrane Marini Pendeš da naredi upotrebu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih jedinica Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice.

Prema tom prijedlogu, upotreba i razmještaj jedinica Oružanih snaga BiH ne podrazumijeva korištenje naoružanja i bojevih sredstava, prenijela je Fena.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

10.06.2019 15:35

Sve dok se ne formira novi Savjet ministara ovi postojeci radi taj posao.To je svagdje u svijetu,a ko je kriv sto se ne formira novi Savjet ministara je upravo Dodik i Bakir

ODGOVORITE
Name

Peki

10.06.2019 15:36

Nikad necemo dozvolit da vojska bc stane na grance sa srbijom

ODGOVORITE
Name

Roki

10.06.2019 16:35

A ko to vi Rambo?

Name

Šone

10.06.2019 16:14

Hoće da nam pošalju svoje zločince u Republiku srpsku, fekalistanski mup i agresorska armija nisu dobrodošli u našu Republiku (osim Srpskog puka). Razgulite od nas.

ODGOVORITE
Name

Nenad

10.06.2019 17:13

A sta nam to plovi Vrbasom.Ko nam ubija po Banja luci i Republici Srpskoj jel Srpski puk.

Name

Ti

10.06.2019 16:22

nemas nikakvo pravo na bilo kakve sjednice a pogotovu donosenje bilo kakvih odluka i ako imate imalo karaktera vraticete plate koje niste zaradili.

ODGOVORITE