Јукићева писала Предсједништву

Потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Ружица Јукић упутила је данас писмо члановима Предсједништва Босне и Херцеговине које преносимо у цјелости:

Босна и Херцеговина 10.06.2019 | 11:55
Јукићева писала Предсједништву
"Поштовани чланови Предсједништва Босне и Херцеговине,

као потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине (ВСТС), тражим да хитно реагујете и обавијестите Уједињене нације (УН) и Европску унију (ЕУ) о уплитању у рад правосудних институција Босне и Херцеговине високог представника за БиХ Валентина Инцка, шефа Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, амбасадора Сједињених Америчких Држава у БиХ, амбасадора  Уједињеног Краљевства у БиХ, амбасадора Савезне Републике Њемачке у БиХ, амбасадора Краљевине Холандије у БиХ и амбасадора Краљевине Шпаније у БиХ.

Наиме, господин Инцко и горе наведени представници амбасада, као и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ, су својим изјавама директно нарушили нетависност судског система и изашли из оквира надлежности, које имају за вријеме обављања дужности у Босни и Херцеговини.

Прозивањем Првостепене диспциплинске комисије при ВСТС-у БиХ те тражењем од Другостепене комисије да донесе другачију дисциплинску одлуку, исти су се умијешали у доношење мериторне одлуке једне правосудне институције и то на најгрубљи начин, користећи моћ коју имају у сувереној држави.

Не би било ништа спорно да се господин Инцко, као и горе наведене амбасаде (које су донирале за развој правосуђа), „уплету“ у контролу ефикасности правосуђа, као и контролу усклађивања аката ВСТС-а БиХ са европским тековинама, јер су Поглавља 23 „Правосуђе и људска права“ и 24 „Правда, слобода и сигурност“ кључне области у преговорима наше државе са Европском унијом.

Но, нико нема право, а поготово не стране амбасаде, да се уплиће у рад правосудних институција на начин да врши притисак каква ће одлука бити донесена у судском поступку, тужилачкој истрази, дисциплинској одлуци, одлуци Вијећа која се односи на именовања носиоца правосудних функција и свим другим одлукама које су прописане законом, на који начин се доносе и ко их доноси.

Управо у Босни и Херцеговини се може све, па и да позивате правосудне службенике у стаклену собу или гумену собу, да тражите од њих да обуставе истрагу против неког политичара или да отворе против некога истрагу. Наравно, све уз обећање, ако то ураде, да ће добити функцију у правосуђу коју желе.

О овој мојој изјави постоје свједочанства судионика, чак и тонски забиљежена.

Да ли су донације правосудном систему ове државе оправдање да се амбасадори горе наведених земаља могу мијешати у доношење судских, тужилачких, казнених и одлука о именовању у правосудном систему наше државе?

Да ли у њиховим државама постоје стаклене и гумене собе за носиоце правосуђа и да ли се од њих тражи како да поступе у којем предмету?

Да ли би Алешевић већ био ухапшен у њиховим државама, јер је покушао корумпирати високо позиционираног правосудног носиоца функције и јер је неовлаштено и незаконито снимао и држао такав снимак неколико мјесеци код себе?

Да ли би господин Алешевић могао бити „национални“ херој због тога и још се појавити на протестима?

Да ли би министар безбједности у њиховим државама могао организовати протесте, тражећи рушење трећег стуба власти, а при томе да буде оптерећен истрагама које се воде против њега у Тужилаштву пред којим је протестовао?

Наравно да у њиховим државама то не би било могуће, јер је њихов правосудни систем заштићен од оваквих напада, који воде у анархију и једно цјелокупно неповјерење грађана у правосудни систем.

Правосуђе кроз своје одлуке тумачи и закон и нико нема право мијешати се у те одлуке.

Закони који егзистирају су веома лоши по грађане и ВСТС БиХ је годинама тражио измјене појединих одредби, како би се дошло до бољих рјешења.

Могу да кажем за себе да никада нисам имала никаквог прекршаја, па нити онога у саобраћају. Обављала сам свој посао коректно, одлуке доносила у складу с законима, Уставу и Европској конвенцији о заштити основних слобода и права грађана и оцијењена сам са највишим оцјенама у правосуђу. Због мог става да заступам правду и законе, колеге су ме два пута изабрале на функцију члана ВСТС, а чланови ВСТС су ме, такође, изабрали за потпредсједницу ове институције. Сами знате да сам судац Општинског суда и да нисам имала чиме да вршим притисак на своје колеге да ме изаберу, него су их да гласују за мене опредијелиле управо особине које посједујем.

У ВСТС-у БиХ се нисам окористила ни са чим и моја плата с паушалом је већа од плате предсједника мог суда само за 200 КМ.

Имовину коју сам имала када сам ступила на дужност у ВСТС БиХ имам и сада. Иста се није повећала.

Када завршим мандат враћам се на позицију с које сам изабрана на ову дужност, за разлику од других колега, који су се, још док су били чланови Вијећа, изабрали на више позиције. Немам ни једног сродника, ни ближег ни даљег, запосленог или именованог у правосудним институцијама.

Само у правосуђу сам преко 20 година. Дакле, ја имам и стручни и морални кредибилитет.

Надаље, подсјећам да је ВСТС прихватило све препоруке Европске комисије у вези измјене правилника у ВСТС-у БиХ. Због тога смо доведени у ситуацију да будемо неефикасни код избора носиоци правосудних функција, јер нисмо могли бирати носиоце по старим правилницима. Ја сам се противила усвајању одређених правилника, који нису усклађени са постојећим законом или би довели до неефикасности правосуђа, док је предсједник Милан Тегелтија управо био тај који је анимирао чланове ВСТС да прихвате све те измјене, јер нам је опредјељење улазак у ЕУ.

Стога ме чуде овакве реакције страних амбасада, посебно што исте немају овлаштења за то, исто као што ни извршна власт БиХ нема овлаштења да тражи од правосуђа какве ће донијети одлуке у судским поступцима или ВСТС-у БиХ, с обзиром на то да и они финансирају правосуђе.

Изјаве горе наведених особа су довеле до тога да ни један грађанин ове државе више не вјерује ни једном суцу нити тужиоцу, а то значи анархија и слом правосудног система.

Господин Инцко никада није искористио овлаштења, када је могао, да се БиХ уреди у складу европским тековинама, јер из неког разлога не „дира” у законодавну и извршну власт и никада није стао у заштиту уставно-правног поретка Босне и Херцеговине, када га је нападао неко из законодавне и извршне власти.

Стога вас молим да хитно реагујете и обавијестите ЕУ и УН о горе наведеном скандалозном понашању и мијешању у доношењу одлука носиоца правосудног система Босне и Херцеговине, наводи се у писму потпредсједнице Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Ружице Јукић. 

(БН)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

брцак

10.06.2019 10:03

Господин Мектиц је у праву сви сте корунпирани и главни криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар дан

10.06.2019 10:29

Госпођо Јукић, читајући наслов овог текста, очекивао сам, у најмању руку да ћете написати нешто паметно, као једна образована жена, која заузима високи положај! С обзиром да прочитах море глупости, ја вас морам питати само једну ствар, као један неуки човјек, са села - а јел те, чији је заправо, тај ваш Високи Суд, чији сте ви Потпредсједник, јел то нешто ваше приватно, или како? Јел вам то тата оставио у насљедство, или покојни дидо? А није, народни је, аха? Па смије ли се онда народ мијешати у "ваш рад", наравно ако није задовољан? Смије, наравно, ал ви народ и народно мишљење, не зарезујете ни стручно! Е, шта мислите онда, да Инцко и ови остали "странци" због тога реагују, да вас на неки начин упозоре, да је народ незадовољан тим вашим , назови радом, и да треба да нешто мијењајте, односно да почнете да радите како треба?! За почетак би најбоље било да сви комплетно поднесете оставке, и да сачувате бар мало образа!

Name

Па

10.06.2019 11:14

То само потврдјује, комплетну улогу ВСТС да је главни стуб крминалне мафијасе власти.

Name

Боки

10.06.2019 11:21

Види се да си сељак, мозда и ниси са села, господја је рекла све у мету. Свака цаст.

Name

ЗА ПЛАКАТИ

10.06.2019 11:43

Сто све реце ова зена је ван сваке памети, да ли је она уопсте при памети. Једно је сигурно нецете бити богови у овој јадној напаценој земљи јер једном мора доци крај овим цобанима сто владају БИХ просторима

Name

Стани мало

10.06.2019 12:12

Занима ме да ли је ово све написала сама и на Енглеском језику! Ма бесрамно је о чему се људи могу расписати, а кад неко теферичи о процесима у кафани, онда га подржавају. Е најбоље да су га унаприједили! Па када човеку убију дијете, ни онда се не залажу да се убица не приведе правди већ се размећу као да је бува згњечена. Боже драги, да ли људи мисле на своју дјецу и свој пород када подржавају лопурде бахате. Све ово што имају данас, сутра је већ питање шта ће бити.

Name

Бањалука

10.06.2019 12:40

Утртарила се и опомиње босове да несто хитно подузму јер се сво заједно готови. Го...а обицна, све вас треба посмјењивати. Багра бахата! Није вам ћаћа оставио ВСТВ у аманет! Биранге обичне.

Name

Бране

10.06.2019 13:03

Свака Вам част госпођо. Дали сте добру изјаву. Изјава за похвалу. Шта се они имају мијесати у правосуђе

Name

РЕ

10.06.2019 13:37

ЉУДИ ОВАЈ БОКИ ЈЕ ПОБЈЕГАО ИЗ НЕКЕ ЛУДНИЦЕ, НЕ ОБАЗИРИТЕ СЕ НА КОМЕНТАРЕ ОСОБЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА.

Name

Реално

10.06.2019 13:44

Овај јукицева је у талу са мафијом у тузиластву БиХ не мислим на све преседник суда тадиц као и јукиц под хитно у притвор а за остале нек господин Инцко разрјеси ако не раде постено свој посо

Name

ПОСМАТРАЧ

10.06.2019 14:24

Да имају части и поштења колективно би поднијели оставку.Да смо нормална држава имали би и нормалне институције...

Name

САНДОКАН

10.06.2019 10:14

Сто не написе књигу: "Како сам од фризерке постала потпредсједник ВСТВ-а". Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2019 10:35

Сва цуда света су могуца па и то само код баје.

Name

Па ни Лајчак није задовољан улогом странаца у БиХ!

10.06.2019 11:19

Па не знамо ту информацију да је госпођа била фризерка!Да ли тај биографски податак (ако је тачан)пише и званично у инфор.подацима.Овако ,произвољно ,мозе се закључити ,да увазена има неке креативне особине добре фризерке!!!Фризуром задовољани ,(муштерија),оставља добре бакшише.

Name

Дикција

10.06.2019 13:29

Госпођа нека поради на дикцији. Кад проговори, пара уши.

Name

РЕ БРАНЕ

10.06.2019 13:41

КОВГОД ДА СИ ЉУДИНО, ПОГЛЕДАЈ СЕ НА ОГЛЕДАЛО И ВИДИ ЦОВЈЕКА БЕЗ МОЗГА. НИ ДИЈЕТЕ СА 5 РАЗРЕДА НЕЦЕ НАЦИ ЛОГИЦНУ РЕЦЕНИЦУ У ПИСМУ ОВЕ ГЛУПАЦЕ. ЕТО ЗАСТО СМО НА ПОСЉЕДЊЕМ МЈРСТУ У ЕВРОПИ. ИНСКО И ОСТАЛИ ПРЕВИСЕ БЛАГО РЕАГУЈУ.

Name

Ранко Требиње

10.06.2019 10:15

Не вјерује вам више нико поткивачи једни биједни. И још се буниш што вас сви нападају па чак и страни амбасадори. Ма хуље мрш оставке, па кривична одговорност све до једнога судије и тужиоца. Сами сте криви што сте урушили правосуђе. Сада тражите од УН и других фактора да заштите ваш криминал. На Туњице или у Фочи тражите смјештај. Шта би покојни Нушић сада написао могу мислити. Заборавио би се Кочићев *Јазавац пред судом*. Сада би био Коњ пред или у суду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

10.06.2019 10:25

Све иста го...... Yсад би требало ухапсити Алешевић а сто је документовао Вас криминал. Ако је тако онда би ВАС СВЕ, на сред Сарајева требало..... И изаберите само казну за свој неморал и лоповлук. Зато је судство И до гурали "овако далеко", због таквих и сличних поштења ина и моралних државних чимбеника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21-век-васкрсење

10.06.2019 10:26

Глумица , засипа се пепелом, то намјерно ради како би упозорила менторе да ако Алибаба и његових 40 храбрих ратника -хајдука буду смијењени, да ни они неће остати на својим мјестима. Паметно ради , види се да је професионалка, ал је брате запуштена до боли и сељаста и за једног судију , нема паметних реченица. Муче мученица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

11.06.2019 12:27

Зена је била фризерка до 38. И то оцито лоса фризерка, без укуса, судеци по њеној глави. Њена садасња функција само је доказ да смо на дну, као Римско царство пред конацну пропаст. Тамо је и коњ могао бити савјетник, код нас сто веци криминалац и сто бједнија диплома, то веца позиција.

Name

Сале

10.06.2019 10:30

Док Србујемо,Бошњацимо,Катулицирамо ови нас доведосе до најглупљих људи. И не треба нам боље само гласајмо за националисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.06.2019 10:31

Која лопуза.Предсједниство да застити криминал .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

10.06.2019 10:34

Па ово је безобразлук невидјених размјера,ово је зло да нема вецег.Они су као мјеродавни да тумаце закон и доносе одлуке у којима нема ни права ни правде и јос да их нико не смије питати ста то раде,фуј стоко!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

10.06.2019 10:36

Бјежи не брукај себе и нас па неможеш ни ципеле да чистиш Мектичу можеш човићу јер те је он поставио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјер

10.06.2019 10:41

Ова жена нема ни савјести, ни стида, ни морала. Најобичнији лицемјер и манипулатор, да ти се живот смучи. Мало што народ БиХ потцјењују, понижавају и манипулишу, кренула ка највишим институцијама Европе, па и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

10.06.2019 10:49

Ви сте једна криминална хоботница без морала. У кафани расправљати о предмету? То је дно дна. Да имате морала поднијели би колективну оставку. Ви сте група политицки подобних судија која нема неку завидну струцност и компетентност. Да знате за морал не би се ни огласавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

10.06.2019 10:49

Која дрскост и безобразлук !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

10.06.2019 11:00

Независни сте ко новородјена беба од мајке.Тразите наводно да се нико не уплице у вас рад као независне институције а не смијете прнути без дозволе Мила,Бакета и Цовкета,вас треба моткама тјерати јер немате образа да сами поднесете оставке,срам вас било фукаре неморалне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.06.2019 11:47

Тако је, нека госпођа јавно каже ко је утицао на њу и зашто га није пријавила? А ако не може да ради поштено свој посао јер јој други то не дозвољавају нека да оставку и оде радити други посао.

Name

Капетан

10.06.2019 11:03

Ова господја је оцигледно несто побркала па је заборавила да у овој дрзави постоји високи представник МЗ који има овластења за све ако затреба. Да ли је икад цула за ПРОТЕКТОРАТ. Е, то смо ми .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тербуниа

10.06.2019 11:13

Госпођо Јукић,,поздрав и свако добро Вам желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плавуша

10.06.2019 13:19

то ти сама себи госпођо добро желиш, па то је стари трик,

Name

Правда БЛ

10.06.2019 11:13

Месдзида кресо је једини прави избор

ОДГОВОРИТЕ
Name

неправда

10.06.2019 13:20

кад би се зезали, поменута је испала из игре јер је хтјела све , није навикла да дијели, па је отјераше. ал сад вратити њу, то би била катастрофа.

Name

Зијад поново

10.06.2019 11:25

Извини.нисам испао дзентлмен.Сви те знају Па Сам мислио да није гријех реци истину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

10.06.2019 11:31

Рузица је велики стуцњак. Право заврсила са 36 година зивота. Бас се настудирала и утврдила градиво. Само јој фали мало морала. Ви сте сви исти за нас градјане. Корумпирани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

10.06.2019 11:42

Ова је стварно безобразна, бескрајно. Хвали себе, јер је нема ко похвалити. Мектић је за њу примјер карактера и честитости. Жали се на високог прадставника и амбасадоре, што се мијешају у рад правосуђа. Па, лопови, умијешајте се ви у рад , већ јадном. Гулите овај народ, примате велике плате и штитите убице и властодршце. Треба вас у затвор и то, гдје има пилана, да радите по 10 сати. Не би ти била толика, да радиш било шта. Срам те било! Пази, молим те, ви радите шта хоћете и за вас нема закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ала

10.06.2019 11:42

Храбрих и паметних коментатора. Сви знате све.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ АЛА

10.06.2019 13:44

Е АКО ЈЕ ЗА ТЕБЕ НЕКО ОД ОВИХ КОМЕНТАТОРА СТРУЦЊАК ДА БИ ,,ПРОВАЛИО,, ОВАКВУ ГЛУПАЦУ, ОНДА СИ ТИ НЕКА ,,ВИСОКА,, ИНТЕЛИГЕНЦИЈА.

Name

Мила

10.06.2019 11:52

Ова Јукицка нема ни грама постења.Она је Римско Право бацила на под и пљунула га.Нек је срам и стид.Она незна за постење и бога.Ја мислим да она зна само за поткивање маркицама.Инецко вас треба све смијенити до једног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спавате ли мирно господо!

10.06.2019 11:53

По овом саопштењу можемо закључити да госпођа, као и њен шеф МиланТегелтија, немају трунке знања а још мање морала! Сад кад је ваче дупе дошло на ред е онда вам не ваљају ни ОХР, ни стране амбасаде и УСА ни ЕУ....а кад сте били заштићени као бијели медвједи онда није ваљао НАРОД....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

10.06.2019 12:06

Ако не смирите ову банду у БиХ, ево њих код вас. Толико су се осилили даће закуцати и на ваша врата. Овај текст све говори. Ви сте их његовали, правдали, спонзорисали, гледали им кроз прсте итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.06.2019 12:12

Госпођо ста бубас без везе какав јос доказ требате ако већ имају снимци будало бранити једно друго а мртву дјецу сте заборавили

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

10.06.2019 12:17

Ово је тек потврда колико су увезани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

10.06.2019 12:29

Ова зена прица глупости . Лици ми на насу лазну предсједницу Бисерку .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недодирљиви није исто сто и независни

10.06.2019 12:35

Некад је паметније цутати поготово, ако вас нико не прозива. Овако стајуци у заститу једног Тегелтије показујете да и ви имате немирну савјест. Реците ви господјо кад сте искусни ко смије вама и о вама да суди? Подрска за Инцка, вецег Босанца и од нас самих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

10.06.2019 13:22

Ови мисле ако су независни да су и недодирљиви и да никоме никад не требају полагати рацуне и одговарати за било ста. Тацно нема ријеци за ово стање у којем се налазе институције.

Name

мостарац

10.06.2019 12:36

Госпођа Јукић пише: "Због мог става да заступам правду и законе, колеге су ме два пута изабрале на функцију члана ВСТС, а чланови ВСТС су ме, такође, изабрали за потпредсједницу ове институције." Тако образована особа би морала да зна да се зарез не ставља испред везника као што је она ставила испред "а чланови..." Није ово никакво ситничарење јер госпођа је судија и она пише пресуде. Један зарез може битно утицати на смисао реченице. Познат је примјер из историје са чувеном реченицом: "Убити не ослободити". То може бити: "Убити, не ослободити" а може и: "Убити не, ослободити". Превише је неписмених на високим положајима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мостарац

10.06.2019 20:58

У потпуности си у праву.

Name

Гламоц

10.06.2019 12:37

Бозе драги, ко је ову зену бар једанпут слусао на тв, запита се, да ли је могуце да она има и средњу сколу, а камоли факултет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

страсно

10.06.2019 12:40

Која бахатост, дрскост, безобразлук..а које тек незнање...да се слуцајеви Дзенан и Давид никад ни нису догодили ви сте и висе него наорали да вас се све похапси. А тек после Давида и Дзенанан ви сте народу у Бих одузели смисао зивљења и постојања јер за дјецу се зиви а ви нам их убијате по улици. Багро једна неца вас нико застити мозете се обрацати коме год хоцете, ви јос нисте схватили да је НАРОД вас сеф али схватице те, цекајте само да се овај уснули босански народ тргне из сна. Багро над багром!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

10.06.2019 13:40

Фризерко бјежи ето Мектића!

Name

Оља

10.06.2019 13:09

Морају се уплитат јер сте сви.корумпирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

госпоја

10.06.2019 13:11

Госпојо, како то мислите "нико нема право мијесати се у те одлуке"? Ви тумаците законе како ви хоцете и никоме не полазете рацуне,нити ико има право да се мијеса, ма браво,свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бране

10.06.2019 13:12

Да и теби Бране није ћаћа оставио у аманет навику поткивања? Срам те било! Укакила се г-дја јер сад ваља написати исправну пресуду! Бандо лоповска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта то би

10.06.2019 13:31

неовисно или независно судство у БиХ? Мисаона именица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје

10.06.2019 13:55

Мислим искрено да је ВСТС пријеки суд за опозицију и за људе који мисле својом главом.Ако је дотицна у ВСТС'у јасно је да смо дотакли дно.Сада право студирају најлосији цаст изузецима и на њих је лако утицати.Јавна је тајна ако не мозес ниста заврсити од факултета уписи право.Ето једног али кљуцног разлога куд иде ово друство.Истицали су ови висестранацки(националисти) како је Титов систем права био спор,или лос,а,не казу да је он имао писацу масину коју је носио крке,по сумама и горама(сад на бази тога врсе рехабилитацију квислинга)док сад један обицан суд у Тузли,Брцком или Бијељини има висе компјутера неко бивса Југа и спорови трају и по 20 година.И кљуцно је дотицна јавно или тајно господари кадровима тзв.правницима из Хрватског народа,Тегелтија Српског или СНСД-овог и дотицни треци босњацког или СДА-овог народа.Све је партијско у правосудју. Од коалиције ХДЗ-СДС-СДА, до коалиције ХДЗ-СНСД-СДА.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУСКА

10.06.2019 14:24

ЕТО СВИ НЕВАЉАЈУ САМО ВИ ДОБРИ..МОРЕ ИНЦКО ПРИМЈЕНИ БОНСКА ЉУДСКА И СВА ОВЛАСТЕЊА..СКИНИ БАГРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОКИ

10.06.2019 14:45

АЈД СЕ НЕ ЈАВЉАЈ НА СВАКУ.ГЛУП СИ КО ТОЦИЛО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досадна

10.06.2019 14:53

Ал га тупи ова Тукићка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тртмрт

11.06.2019 07:57

хаххаха..сад се расписала када се приблизава суспензија и прзун...до сада када је встс радио ста хоце и како хоце, без икакве парламентарне контроле која је нормална у свим демократијама, било је све ок. е не мозе висе...

ОДГОВОРИТЕ