Фрка у Ф1: Фетел био први, а Хамилтон побиједио!

Хамилтону победа у Канади, Фетел због казне изгубио прво место! Луис Хамилтон, возач Мерцедеса, победник је Велике награде Канаде – седме трке у овогодишњем шампионату.  Шоу на стази "Жил Вилнев"! Ризичан повратак Фераријевог аса на стазу и казна од пет секунди одлучиле узбудљиву трку у Канади.

Остали спортови 09.06.2019 | 23:10
Фрка у Ф1: Фетел био први, а Хамилтон побиједио!
Актуелни шампион Формуле 1 није завршио на првом месту када се трка завршила, али како Фетел није имао пет секунди предности, победа је припала Британцу.

Дирекција трке одлучила је да казни Фетела са пет секунди због грешке у 48. кругу.

Немац је тада погрешио у кривини и затворио Хамилтона, међутим о том затварању може много да се прича, пошто је Фетел рекао да није видео Хамилтона и да је било ненамерно.

Међутим, Стјуарди су донели коначну одлуку и Фетел је изгубио трку.

На трећем месту завршио је Шарл Леклер, четврти је био Валтери Ботас, пети Макс Ферстапен, док су првих десет комплетирали Данијел Рикардо, Нико Хулкенберг, Пјер Гасли, Ленс Строл и Данил Квјат.

Коначно, драма у Формули 1!

Луис Хамилтон је победио у Канади, па признао и свом тиму и јавности: "Хисам хтео овако!"

Британски возач и актуелни шампион Формуле 1 тријумфовао је на трци за Велику награду Канаде после велике борбе са Себастијаном Фетелом, кога није престигао, али га је ипак победио!

Немац је кренуо са "пол позиције", чувао и сачувао прво место од старта до финиша, али га је 21 круг пре краја мала грешка коштала победе. 

Накратко је Фераријев ас излетео са стазе на траву, вратио се на стазу и у одбрани челног места направио "цим" воланом у десну страну. Надлежни су проценили да је тим гестом угрозио Хамилтона, који му је био "за вратом" (мање од секунд заостатка) и десет кругова касније му изрекли казну од пет секунди.

Немац био брз, али није било начина да толико одмакне великом ривалу. Иако је први прошао кроз циљ, победа је припала другопласираном Хамилтону. То је очекивано разљутило Фетела, који је после изласка из болида одјурио до свог бокса, па пре изласка на подијум ставио испред Британчеве формуле таблу "Број 2".

"Ово није фер! Само слеп човек може да види да немам где да одем када сиђем са траве. Једва сам избегао зид! Гразие рагаззи", рекао је Фетел својим сарадницима када је завршио трку.

Нема дилеме, Ферари ће уложити жалбу, а неутрални навијачи су коначно видели драматичну борбу на стази на којој се претходне четири године подразумевлоа да ће победити онај који крене са "пола".

"Нисам ја одлучивао", рекао је Хамилтон на подијуму. "Не би требало да људи звижде Луису, већ овим смешним одлукама", додао је Фетел, док је одлазио са постоља.

Иза велике борбе за прву позицију, треће место је заузео други возач Ферарија - Леклер. "Скудерија" је тако први пут ове сезоне завршила трку са двојицом својих возача на подијуму. 

Пласман у Канади:

1. Луис Хамилтон (Мекларен)
2. Себастијан Фетел (Ферари)
3. Шарл Леклер (Ферари)
4. Валтери Ботас (Мерцедес)
5. Макс Ферстапен (Ред Бул)
6. Данијел Рикардо (Рено)
7. Нико Хулкенберг (Рено)
8. Пјер Гасли (Ред Бул)
9. Ленс Строл (Рејсинг Поинт)
10. Данил Квјат (Торо Росо).

Генерални пласман возача:

1. Луис Хамилтон 162 бода
2. Валтери Ботас 133
3. Себастијан Фетел 100
4. Макс Ферстапен 88
5. Шарл Леклер 72
6. Пјер Гасли 36...

Генерални пласман конструктора:

1. Мерцедес 257
2. Ферари 139
3. Ред Бул 110
4. Мекларен 30...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар