Frka u F1: Fetel bio prvi, a Hamilton pobijedio!

Hamiltonu pobeda u Kanadi, Fetel zbog kazne izgubio prvo mesto! Luis Hamilton, vozač Mercedesa, pobednik je Velike nagrade Kanade – sedme trke u ovogodišnjem šampionatu.  Šou na stazi "Žil Vilnev"! Rizičan povratak Ferarijevog asa na stazu i kazna od pet sekundi odlučile uzbudljivu trku u Kanadi.

Ostali sportovi 09.06.2019 | 23:10
Frka u F1: Fetel bio prvi, a Hamilton pobijedio!
Aktuelni šampion Formule 1 nije završio na prvom mestu kada se trka završila, ali kako Fetel nije imao pet sekundi prednosti, pobeda je pripala Britancu.

Direkcija trke odlučila je da kazni Fetela sa pet sekundi zbog greške u 48. krugu.

Nemac je tada pogrešio u krivini i zatvorio Hamiltona, međutim o tom zatvaranju može mnogo da se priča, pošto je Fetel rekao da nije video Hamiltona i da je bilo nenamerno.

Međutim, Stjuardi su doneli konačnu odluku i Fetel je izgubio trku.

Na trećem mestu završio je Šarl Lekler, četvrti je bio Valteri Botas, peti Maks Ferstapen, dok su prvih deset kompletirali Danijel Rikardo, Niko Hulkenberg, Pjer Gasli, Lens Strol i Danil Kvjat.

Konačno, drama u Formuli 1!

Luis Hamilton je pobedio u Kanadi, pa priznao i svom timu i javnosti: "Hisam hteo ovako!"

Britanski vozač i aktuelni šampion Formule 1 trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Kanade posle velike borbe sa Sebastijanom Fetelom, koga nije prestigao, ali ga je ipak pobedio!

Nemac je krenuo sa "pol pozicije", čuvao i sačuvao prvo mesto od starta do finiša, ali ga je 21 krug pre kraja mala greška koštala pobede. 

Nakratko je Ferarijev as izleteo sa staze na travu, vratio se na stazu i u odbrani čelnog mesta napravio "cim" volanom u desnu stranu. Nadležni su procenili da je tim gestom ugrozio Hamiltona, koji mu je bio "za vratom" (manje od sekund zaostatka) i deset krugova kasnije mu izrekli kaznu od pet sekundi.

Nemac bio brz, ali nije bilo načina da toliko odmakne velikom rivalu. Iako je prvi prošao kroz cilj, pobeda je pripala drugoplasiranom Hamiltonu. To je očekivano razljutilo Fetela, koji je posle izlaska iz bolida odjurio do svog boksa, pa pre izlaska na podijum stavio ispred Britančeve formule tablu "Broj 2".

"Ovo nije fer! Samo slep čovek može da vidi da nemam gde da odem kada siđem sa trave. Jedva sam izbegao zid! Grazie ragazzi", rekao je Fetel svojim saradnicima kada je završio trku.

Nema dileme, Ferari će uložiti žalbu, a neutralni navijači su konačno videli dramatičnu borbu na stazi na kojoj se prethodne četiri godine podrazumevloa da će pobediti onaj koji krene sa "pola".

"Nisam ja odlučivao", rekao je Hamilton na podijumu. "Ne bi trebalo da ljudi zvižde Luisu, već ovim smešnim odlukama", dodao je Fetel, dok je odlazio sa postolja.

Iza velike borbe za prvu poziciju, treće mesto je zauzeo drugi vozač Ferarija - Lekler. "Skuderija" je tako prvi put ove sezone završila trku sa dvojicom svojih vozača na podijumu. 

Plasman u Kanadi:

1. Luis Hamilton (Meklaren)
2. Sebastijan Fetel (Ferari)
3. Šarl Lekler (Ferari)
4. Valteri Botas (Mercedes)
5. Maks Ferstapen (Red Bul)
6. Danijel Rikardo (Reno)
7. Niko Hulkenberg (Reno)
8. Pjer Gasli (Red Bul)
9. Lens Strol (Rejsing Point)
10. Danil Kvjat (Toro Roso).

Generalni plasman vozača:

1. Luis Hamilton 162 boda
2. Valteri Botas 133
3. Sebastijan Fetel 100
4. Maks Ferstapen 88
5. Šarl Lekler 72
6. Pjer Gasli 36...

Generalni plasman konstruktora:

1. Mercedes 257
2. Ferari 139
3. Red Bul 110
4. Meklaren 30...

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar