Крстајић: Ако идем, излазим чистог образа!

"Фудбалски савез одлучује о мом статусу, а ја ћу прихватити сваку одлуку", рекао је селектор дан пре утакмице против Литваније (понедељак, 20. 45).  Било би неозбиљно да сада поднесем оставку. . .  Огласио се српски селектор.

Фудбал 09.06.2019 | 18:44
Крстајић: Ако идем, излазим чистог образа!
Преузео је одговорност Младен Крстајић, прогласио себе за главног кривца за дебакл у Украјини (5:0), али није ни понудио оставку после једног од најтежих пораза у новијој историји репрезентације. Шта значи онда "преузимање одговорности", тешко је разумљиво. Каже српски селектор да је то као када генерал у војсци преузме кривицу за пораз. Једино што таквом војсковођи не дају још једну прилику да поведе армију у пропаст...

Дан уочи утакмице са Литванијом Крстајић је изашао пред новинаре, издржао баражну паљбу питања и јасно рекао да нема намеру да иде. Макар не сада. Штавише, оценио је да би његова оставка у овом моменту била - неозбиљна!

"Нисам имао ни времена да размишљам о оставци, јер имамо другу утакмицу у кратком пеироду. Оставити екипу на цедилу сада би било неозбиљно с моје стране. Не би се сложио нико да поднесем оставку дан пред утакмицу с Литванијом. Када прође тај меч причаћемо", рекао је Крстајић.

Стратег Орлова је своју позицију ставио на располагање Фудбалском савезу. Па, после Литваније како кажу главешине српске куће фудбала.

"Ја сам овде радник, запослен у савезу. Стојим на располагању за сваку одлуку и испоштоваћу је. Сваку грешку што се тиче резултата и екипе, преузимам на себе. Никада нисам бежао од одговорности. Немам никакав страх ни срамоту да се појавим пред било ким. Шта значи преузимање одговорности? Па, то је као у војсци. Ја сам генерал, али изгубили смо битку, а не и рат".

На питање због чега је баш за утакмицу са Украјином одлучио да промени формацију, селектор је рекао:

„Направио сам анализу и направио такав избор. Имамо такав фонд играча да могу да одговоре захтевима те формације. Урадили смо анализу, видели смо где су биле лоше ствари. Имали смо и шансе на 0:0. Украјина је била, прошла, време не можемо да вратимо. Дебакл смо доживели, моја је била тактика, мој избор играча, не могу да им замерим ништа. Не можемо да се вратимо назад“.

После поподневног обраћања председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе било је јасно да неће бити промене селектора Младена Крстајића уочи утакмице против Литваније.

Под и даље присутним утиском бламаже у Украјини, први човек Савеза се извинио нацији, а неколико сати касније пред новинаре је изашао и шеф струке "орлова", у друштву дефанзивца репрезентације Уроша Спајића.

Крстајић је рекао да и даље стоји иза избора играча и тактике за меч против Украјине, уз поновљену поруку да "преузима одговорност":

"Сутра је треће коло квалификација и онда нас чека мир од два и по месеца, а шта се дешава - одлучиће ФСС. Ја сам ту, на располагању и поштоваћу сваку одлуку ФСС. Сваку грешку стручног штаба и екипе преузимам и прихватам све што ФСС одлучи. Ако изађем - излазим чистог образа, гледаћу утакмицу и против Португала и Луксембурга приватно", рекао је он.

На конкретно питање - шта подразумева под "преузимам одговорност", Крстајић је одговорио:

"Зна се шта то подразумева. Ја водим ову екипу и њен сам командант. Изгубили смо битку, не и рат. Мислим да сам био јасан", додао је.

"БИЛО БИ НЕОЗБИЉНО ДА ОСТАВИМ ЕКИПУ НА ЦЕДИЛУ"

Да ли би била грешка ако би Србија под утиском утакмице у Украјини променила тактику и заиграла дефанзивније - поново са једним нападачем?

''Сутра је нова утакмица, видећемо како ћемо играти. Биће другачији меч, играћемо против екипе од које смо бољи и бићемо офанзивни. Другачији је приступ".

У још једном осврту на меч у Украјини, Крстајић је рекао да домаћин "није надиграо Србију" и да би се меч можда кретао у другом правцу да су "Орлови" на почетку искористили своје шансе.

"Украјина нас није надиграла, били смо егал екипа до 20 и неког минута, а на ситне ствари су нам дали голове, што је недопустиво. Да смо постигли гол преко Пријовића једном или други пут, ко зна шта би било...".

Упитан да ли је размишљао о оставци, селектор је одговорио одрично.

"Нисам, јер имамо две утакмице у кратком периоду и било би мало неозбиљно да оставим екипу на цедилу. Не бих се сложио да било ко у мојој ситуацији поднесе оставку дан пре меча. Када се заврши овај меч - причаћемо", порука је Младена Крстајића.

О Митровићевој повреди...

"Знате да је био повређен, имао је проблема са трбушним зидом, причали смо пар пута и било је питање да ли може да седне на клупу, али медицинско особље га је оспособило да игра пола сата. Овог момента није био спреман. О томе нисам хтео да причам пред Украјину, због припреме противника. Сад понављам да су сви спремни и на располагању, видећемо..."

Подсетимо, утакмица трећег кола квалификација за ЕУРО2020 између Србије и Литваније игра се у понедељак (20.45) на стадону "Рајко Митић" без публике.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

растјерати све

09.06.2019 16:52

Извињавајте се матери својој мајмуни једни напирлитани и надувани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧИСТОГ ОБРАЗА

09.06.2019 18:28

НЕ МОЖЕС ОТИЋИ. ПОД ТВОЈИМ "СТРУЧНИМ" ВОЂСТВОМ, ПОРАЗ ОД УКРАЈИНЕ ЈЕ БРУКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК - ФсС

09.06.2019 19:18

измедју твог образа и г.јице нема велике разлике. Резултат 5:0, ко је одговоран, ко ?????????????????????????????????? Ко је тренер, ко поставља играце ?????? МК или ФСС ??? или сте у здоговору, догурали до пропасти ??????????????????????????? Ви стварно нисте нормални, ни МК ни ФсС !!! Ко доведе МК ??? ФсС ! Ко је одговоран ??? ФсС и МК ! Ко зеза играце ??? МК и ФсС Ко лазе и спрда се са изјавама? ФСС и МК Ко се ви, да вам је ово дозвољено, да срамотите СРБИЈУ ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

09.06.2019 19:40

Иди Брате само ИДИ Ниси ти никакав Тренер,као играч био си супер али као Тренер си НУЛА!!!Поззз