Krstajić: Ako idem, izlazim čistog obraza!

"Fudbalski savez odlučuje o mom statusu, a ja ću prihvatiti svaku odluku", rekao je selektor dan pre utakmice protiv Litvanije (ponedeljak, 20. 45).  Bilo bi neozbiljno da sada podnesem ostavku. . .  Oglasio se srpski selektor.

Fudbal 09.06.2019 | 18:44
Krstajić: Ako idem, izlazim čistog obraza!
Preuzeo je odgovornost Mladen Krstajić, proglasio sebe za glavnog krivca za debakl u Ukrajini (5:0), ali nije ni ponudio ostavku posle jednog od najtežih poraza u novijoj istoriji reprezentacije. Šta znači onda "preuzimanje odgovornosti", teško je razumljivo. Kaže srpski selektor da je to kao kada general u vojsci preuzme krivicu za poraz. Jedino što takvom vojskovođi ne daju još jednu priliku da povede armiju u propast...

Dan uoči utakmice sa Litvanijom Krstajić je izašao pred novinare, izdržao baražnu paljbu pitanja i jasno rekao da nema nameru da ide. Makar ne sada. Štaviše, ocenio je da bi njegova ostavka u ovom momentu bila - neozbiljna!

"Nisam imao ni vremena da razmišljam o ostavci, jer imamo drugu utakmicu u kratkom peirodu. Ostaviti ekipu na cedilu sada bi bilo neozbiljno s moje strane. Ne bi se složio niko da podnesem ostavku dan pred utakmicu s Litvanijom. Kada prođe taj meč pričaćemo", rekao je Krstajić.

Strateg Orlova je svoju poziciju stavio na raspolaganje Fudbalskom savezu. Pa, posle Litvanije kako kažu glavešine srpske kuće fudbala.

"Ja sam ovde radnik, zaposlen u savezu. Stojim na raspolaganju za svaku odluku i ispoštovaću je. Svaku grešku što se tiče rezultata i ekipe, preuzimam na sebe. Nikada nisam bežao od odgovornosti. Nemam nikakav strah ni sramotu da se pojavim pred bilo kim. Šta znači preuzimanje odgovornosti? Pa, to je kao u vojsci. Ja sam general, ali izgubili smo bitku, a ne i rat".

Na pitanje zbog čega je baš za utakmicu sa Ukrajinom odlučio da promeni formaciju, selektor je rekao:

„Napravio sam analizu i napravio takav izbor. Imamo takav fond igrača da mogu da odgovore zahtevima te formacije. Uradili smo analizu, videli smo gde su bile loše stvari. Imali smo i šanse na 0:0. Ukrajina je bila, prošla, vreme ne možemo da vratimo. Debakl smo doživeli, moja je bila taktika, moj izbor igrača, ne mogu da im zamerim ništa. Ne možemo da se vratimo nazad“.

Posle popodnevnog obraćanja predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze bilo je jasno da neće biti promene selektora Mladena Krstajića uoči utakmice protiv Litvanije.

Pod i dalje prisutnim utiskom blamaže u Ukrajini, prvi čovek Saveza se izvinio naciji, a nekoliko sati kasnije pred novinare je izašao i šef struke "orlova", u društvu defanzivca reprezentacije Uroša Spajića.

Krstajić je rekao da i dalje stoji iza izbora igrača i taktike za meč protiv Ukrajine, uz ponovljenu poruku da "preuzima odgovornost":

"Sutra je treće kolo kvalifikacija i onda nas čeka mir od dva i po meseca, a šta se dešava - odlučiće FSS. Ja sam tu, na raspolaganju i poštovaću svaku odluku FSS. Svaku grešku stručnog štaba i ekipe preuzimam i prihvatam sve što FSS odluči. Ako izađem - izlazim čistog obraza, gledaću utakmicu i protiv Portugala i Luksemburga privatno", rekao je on.

Na konkretno pitanje - šta podrazumeva pod "preuzimam odgovornost", Krstajić je odgovorio:

"Zna se šta to podrazumeva. Ja vodim ovu ekipu i njen sam komandant. Izgubili smo bitku, ne i rat. Mislim da sam bio jasan", dodao je.

"BILO BI NEOZBILJNO DA OSTAVIM EKIPU NA CEDILU"

Da li bi bila greška ako bi Srbija pod utiskom utakmice u Ukrajini promenila taktiku i zaigrala defanzivnije - ponovo sa jednim napadačem?

''Sutra je nova utakmica, videćemo kako ćemo igrati. Biće drugačiji meč, igraćemo protiv ekipe od koje smo bolji i bićemo ofanzivni. Drugačiji je pristup".

U još jednom osvrtu na meč u Ukrajini, Krstajić je rekao da domaćin "nije nadigrao Srbiju" i da bi se meč možda kretao u drugom pravcu da su "Orlovi" na početku iskoristili svoje šanse.

"Ukrajina nas nije nadigrala, bili smo egal ekipa do 20 i nekog minuta, a na sitne stvari su nam dali golove, što je nedopustivo. Da smo postigli gol preko Prijovića jednom ili drugi put, ko zna šta bi bilo...".

Upitan da li je razmišljao o ostavci, selektor je odgovorio odrično.

"Nisam, jer imamo dve utakmice u kratkom periodu i bilo bi malo neozbiljno da ostavim ekipu na cedilu. Ne bih se složio da bilo ko u mojoj situaciji podnese ostavku dan pre meča. Kada se završi ovaj meč - pričaćemo", poruka je Mladena Krstajića.

O Mitrovićevoj povredi...

"Znate da je bio povređen, imao je problema sa trbušnim zidom, pričali smo par puta i bilo je pitanje da li može da sedne na klupu, ali medicinsko osoblje ga je osposobilo da igra pola sata. Ovog momenta nije bio spreman. O tome nisam hteo da pričam pred Ukrajinu, zbog pripreme protivnika. Sad ponavljam da su svi spremni i na raspolaganju, videćemo..."

Podsetimo, utakmica trećeg kola kvalifikacija za EURO2020 između Srbije i Litvanije igra se u ponedeljak (20.45) na stadonu "Rajko Mitić" bez publike.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rastjerati sve

09.06.2019 16:52

Izvinjavajte se materi svojoj majmuni jedni napirlitani i naduvani.

ODGOVORITE
Name

ČISTOG OBRAZA

09.06.2019 18:28

NE MOŽES OTIĆI. POD TVOJIM "STRUČNIM" VOĐSTVOM, PORAZ OD UKRAJINE JE BRUKA.

ODGOVORITE
Name

MK - FsS

09.06.2019 19:18

izmedju tvog obraza i g.jice nema velike razlike. Rezultat 5:0, ko je odgovoran, ko ?????????????????????????????????? Ko je trener, ko postavlja igrace ?????? MK ili FSS ??? ili ste u zdogovoru, dogurali do propasti ??????????????????????????? Vi stvarno niste normalni, ni MK ni FsS !!! Ko dovede MK ??? FsS ! Ko je odgovoran ??? FsS i MK ! Ko zeza igrace ??? MK i FsS Ko laze i sprda se sa izjavama? FSS i MK Ko se vi, da vam je ovo dozvoljeno, da sramotite SRBIJU ????

ODGOVORITE
Name

cccc

09.06.2019 19:40

Idi Brate samo IDI Nisi ti nikakav Trener,kao igrač bio si super ali kao Trener si NULA!!!Pozzz