Доминик Тим савладао Новака

Меч који је почео јуче и који је почео у нехуманим условима за оба тенисера завршио се данас. Ролан Гарос има и другог финалисту, а то је Доминик Тим који је савладао Новака Ђоковића са 3:2 у сетовима, 6:2, 3:6, 7:5, 5:7 и 7:5.

Свијет 08.06.2019 | 16:07
Доминик Тим савладао Новака
Почело је сјајно по Доминика Тима који је одмах искористио своју прву брејк лопту у првом сету, а временски услови нису ишли на руку нашем тенисеру. Лоптица је незгодно одскакала, један проблем је стизао други, а као још један проблем створила се киша. Ветар је такође сметао приликом сервиса, а Тим је био задовољнији тиме, врло брзо је стигао до освајања првог сета од 6:2.

Чести прекиди су сметали Новаку, спасио је српски тенисер две брејк лопте почетком другог сета, направио први брејк у мечу за 5:3 и коначно дошао, колико-толико, до своје игре.

Освојио је сет, вратио се у игру, а онда је почетком трећег сета уследио прекид.

Ипак, прекид је уследио у лошем тренутку, Тим је направио брејк, а меч који се наставио данас је био са далеко бољим условима, довољно да Новак врати брејк и да сет уведе у неизвесност.

Није вредело, други сервис је био очајан, Аустријанац је користио сваку шансу да угрози Србина па је искористио четврту сет лопту на сервис Новака Ђоковића за коначних 7:5 у трећем сету.

Новак се по ко зна који пут вратио у меч, након серије брејкова на почетку четвртог сета, српски тенисер је успео да поведе са 4:2, али не задуго. Дуги поени су углавном припадали Доминику Тиму, убрзо је Новак сервирао са останак у мечу и веровали или не, поново се вратио. Не само то, успео је да направи брејк који је био довољан за освајање сета, 7:5 у овом случају за Новака и отишло се у одлучујући сет!

Временски услови су се поново погоршали у Паризу, Тим је стигао до брејка, повео са 4:1, Новак се сусрео са новом брејк-лоптом која је практично била и меч-лопта, али је успео да је спаси када је меч прекинут због кише.

Наставак је обележила катастрофална грешка главног судије због које је Новак прекинуо поен, али и када је судија сишао са столице, показао је да је лопта добра, па је Тим добио поен. "Око соколово" је показало да је Новак био у праву и да је лоптица била ван терена, па је поен требало да припадне Новаку.

Није то сметало Новаку, изборио се са том другом брејк-лоптом, освојио гем, а у наредном игра изузетно агресивно, излази на мрежу у скоро сваком поену, бриљирао је и направио брејк након грешке Тима који је послао лоптицу у аут када је покушао лоб.

Несхватљиве грешке и то четири узастопне у наредном гему су коштале скупо Новака Ђоковића, Доминик Тим је сервирао за пласман у финале, имао је две меч-лопте, али се уплашио победе. Почео је да греши, да игра као аматер, слао је лопте у аут и мрежу, Новак је вратио брејк!

Мали проблеми у следећем, на 30:30 одигран је фантастичан поен који је припао Новаку, убезо је било 5:5. Уследила је драма.

Новак је на свој сервис морао да спашава трећу меч лопту, али није успео, Доминик Тим је у финалу.

(спортске.нет)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

...

08.06.2019 16:11

Типична наша посла! Све сметало Новаку, а исто то све ишло на руку Тиму. Побогу, па зар је толико тешко честитати супарнику и рећи му: Свака част, овај пут си био бољи! ?! Јок, него у читавој причи фале још само енглески специјалци и тијесне патике! Ноле је бр.1 годинама и зар то није довољно да нам свима буде драго?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

08.06.2019 16:57

Само напред Ноле краљу. Са наших простора такав успех нико неће забиљежити дуго, дуго времена.

Name

Па ста

08.06.2019 19:39

Кад је било да Ноле није спорски прузио руку ономе ко га је побједио? Ноле је истинска спортска велицина и цовјек. Па ста ако је изгубио, то је спорт.