Dominik Tim savladao Novaka

Meč koji je počeo juče i koji je počeo u nehumanim uslovima za oba tenisera završio se danas. Rolan Garos ima i drugog finalistu, a to je Dominik Tim koji je savladao Novaka Đokovića sa 3:2 u setovima, 6:2, 3:6, 7:5, 5:7 i 7:5.

Svijet 08.06.2019 | 16:07
Dominik Tim savladao Novaka
Počelo je sjajno po Dominika Tima koji je odmah iskoristio svoju prvu brejk loptu u prvom setu, a vremenski uslovi nisu išli na ruku našem teniseru. Loptica je nezgodno odskakala, jedan problem je stizao drugi, a kao još jedan problem stvorila se kiša. Vetar je takođe smetao prilikom servisa, a Tim je bio zadovoljniji time, vrlo brzo je stigao do osvajanja prvog seta od 6:2.

Česti prekidi su smetali Novaku, spasio je srpski teniser dve brejk lopte početkom drugog seta, napravio prvi brejk u meču za 5:3 i konačno došao, koliko-toliko, do svoje igre.

Osvojio je set, vratio se u igru, a onda je početkom trećeg seta usledio prekid.

Ipak, prekid je usledio u lošem trenutku, Tim je napravio brejk, a meč koji se nastavio danas je bio sa daleko boljim uslovima, dovoljno da Novak vrati brejk i da set uvede u neizvesnost.

Nije vredelo, drugi servis je bio očajan, Austrijanac je koristio svaku šansu da ugrozi Srbina pa je iskoristio četvrtu set loptu na servis Novaka Đokovića za konačnih 7:5 u trećem setu.

Novak se po ko zna koji put vratio u meč, nakon serije brejkova na početku četvrtog seta, srpski teniser je uspeo da povede sa 4:2, ali ne zadugo. Dugi poeni su uglavnom pripadali Dominiku Timu, ubrzo je Novak servirao sa ostanak u meču i verovali ili ne, ponovo se vratio. Ne samo to, uspeo je da napravi brejk koji je bio dovoljan za osvajanje seta, 7:5 u ovom slučaju za Novaka i otišlo se u odlučujući set!

Vremenski uslovi su se ponovo pogoršali u Parizu, Tim je stigao do brejka, poveo sa 4:1, Novak se susreo sa novom brejk-loptom koja je praktično bila i meč-lopta, ali je uspeo da je spasi kada je meč prekinut zbog kiše.

Nastavak je obeležila katastrofalna greška glavnog sudije zbog koje je Novak prekinuo poen, ali i kada je sudija sišao sa stolice, pokazao je da je lopta dobra, pa je Tim dobio poen. "Oko sokolovo" je pokazalo da je Novak bio u pravu i da je loptica bila van terena, pa je poen trebalo da pripadne Novaku.

Nije to smetalo Novaku, izborio se sa tom drugom brejk-loptom, osvojio gem, a u narednom igra izuzetno agresivno, izlazi na mrežu u skoro svakom poenu, briljirao je i napravio brejk nakon greške Tima koji je poslao lopticu u aut kada je pokušao lob.

Neshvatljive greške i to četiri uzastopne u narednom gemu su koštale skupo Novaka Đokovića, Dominik Tim je servirao za plasman u finale, imao je dve meč-lopte, ali se uplašio pobede. Počeo je da greši, da igra kao amater, slao je lopte u aut i mrežu, Novak je vratio brejk!

Mali problemi u sledećem, na 30:30 odigran je fantastičan poen koji je pripao Novaku, ubezo je bilo 5:5. Usledila je drama.

Novak je na svoj servis morao da spašava treću meč loptu, ali nije uspeo, Dominik Tim je u finalu.

(sportske.net)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

...

08.06.2019 16:11

Типична наша посла! Све сметало Новаку, а исто то све ишло на руку Тиму. Побогу, па зар је толико тешко честитати супарнику и рећи му: Свака част, овај пут си био бољи! ?! Јок, него у читавој причи фале још само енглески специјалци и тијесне патике! Ноле је бр.1 годинама и зар то није довољно да нам свима буде драго?!

ODGOVORITE
Name

реално

08.06.2019 16:57

Само напред Ноле краљу. Са наших простора такав успех нико неће забиљежити дуго, дуго времена.

Name

Pa sta

08.06.2019 19:39

Kad je bilo da Nole nije sporski pruzio ruku onome ko ga je pobjedio? Nole je istinska sportska velicina i covjek. Pa sta ako je izgubio, to je sport.