Разбијена мрежа трговине дрогом

Мрежа међународне трговине дрогом у коју су били умешани припадници две италијанске мафије разбијена је у Обали Слоноваче.

Свијет 08.06.2019 | 07:11
Разбијена мрежа трговине дрогом
Мрежа је разбијена захваљујући сарадњи локалне, француске, италијанске и бразилске полиције, саопштила је данас полиција Обале Слоноваче.

"Операција спроведена 6. јуна од 4.00 довела је до хапшења шест Италијана, једног држављанина Француске и Турске и три држављанина Обале Слоноваче, осумњичених да су били мозак међународног шверца кокаина у Обали Слоноваче", навео је високи полицијски функционер Адомо Бонавентир.

Све је почело у септембру 2018. када је у бразилској луци Сантос откривено 1,9 тона кокаина скривених у грађевинске машине чија дестинација је био Абиџан.

Истрага је утврдила да је дрога после проласка кроз Обалу Слоноваче требало да путује за Италију, прецизније у Калабрију.

"Имамо доказе да је роба била намењена Ндрангети и Камори и да су италијански грађани, са дужим или краћим боравком у Обали Слоноваче, били у центру шверца", рекао је Силвен Куе, француски официр за везу и учесник операције назване "Шпагети веза".

Према Куеу, кокаин заплењен у Сантосу је у Јужној Америци купљен за 2,5 милиона евра а у Европи би био продат за 250 милиона евра.

"Западна Африка је пре 20 година постала ако не чвориште онда веома важно подручје за шверцере. Ова операција показује да греше ако су мислили да су Обала Слоноваче и западна Африка сигурна лука", рекао је Куе.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Блам

08.06.2019 07:06

Три дрзаве три полиције у БиХ а види парадоксалне ситуације,цетри пет полиција и дроге пун курац ,криминала пун курац ????

ОДГОВОРИТЕ