Нешто се велико спрема у Интеру!

Преговори се воде на више страна. . .

Фудбал 07.06.2019 | 23:15
Нешто се велико спрема у Интеру!
Интер ради на више фронтова, али информације цуре у јавност. И говоре да спортски директор Ђузепе Марота спрема нешто велико овог лета.

Неразури спремају Антонију Контеу моћна појачања за тим који би коначно требало да баци рукавицу у лице Јувентуса и нападне Скудето.

Подсетимо, Интер је већ завршио бесплатан трансфер Атлетиковог капитена Дијега Година. Са њим, Шкринијаром и Де Фрајом, Конте ће имати моћну штоперку линију. Чак и ако оде Бразилац Миранда. Али Годиње само почетак...

Интер је са Каљаријем дговорио 45.000.000 евра тежак трансфер талентованог везисте Никола Бареле. Млади репрезентативац Италије покрива све позиције у везном реду и тип је играча какве Конте воли у везном реду. Његов долазак би могао да из Интера отера Раџу Најноглана.

Интересантно је да је Конте током тренерског мандата у Јувентусу инситирао на довођењу Најнголана из Каљарија, али је Белгијанац завршио у Роми. Ипак, према сазнањима италијанских медија, сада му Најнголанније потребан и жели да га се реши. Белгијанац има 31 годину, током минуле сезоне се више издвајао проблематичним понашањем него играма и није испунио очекивања Неразура. Проблем је што му је цена пала и што Интер мора да га прода макар за 29.000.000 евра како не би уписао минус на његовом трансферу у клупским књигама. Ту цену би евентуално могли да плате премијерлигаши, али никако Рома која је за сада једина заинтересована за повратак популарног Нинџе.

Интер ће покушати на Најноглана искористи у трампи за тандем из Роме који жели Антонио Конте. У питању су Един Џеко и Александар Коларов. Са Босанцем је све договорено, а и Србин би радо дошао јер је у Риму прецртан у склопу подмлађивања тима. Сада је све ствар математике и на коју Најногланову вредност би Рома пристала. Договор је могућ...

Осим тандема Роме, Интер ради на још неколико фонтова. Директор Марота је боравио у Мадриду и распитивао се за појачања из Реала. Интеров сан је Марко Асенсио чија се минутажа смањила прошле сезоне и само 15 пута је био стартер. Са доласцима Јовића, Азара и младог Родрига, те Винисијусом, Иском, Бејлом,Хамесом Родригезом и Васкезом који су још у клубу, влада велика гужва у навали Реала. Неки од поменутих ће бити продати, али опет је неизвесно каква улога чека Асенсија. Међутим, све и да Реал пристане на продају свог драгуља, било би то по папреној цени коју Интер тешко може да приушти. Иначе, Интер је већ капарисао 17-годишњег француског везисту Лусијана Агумеа из Сошоа за 4.500.000 евра.

Зато се Марота фокусира на реалније мете из Реала. Размишља о трансферима Нача Фернандеза и МатеаКовачића. Фернандез је универзалан дефанзивац који би се код Контеа добро уклопио у системима са тројицом или четворицом у последњој линији. Реалу није неопходан, а ни цена му није велика. Ковачић се вратио са позајмице из Челсија који се и даље нада да ће га некако откупити. Управо је из Интера дошао у Реал, али је тамо углавном имао улогу резерве. Конте га у Интеру види као кичму везног реда са Барелом. Цена му није мала, али би Интер могао да испрати Реалове захтеве. Извесно је да Зидан неће желети да задржи Хрвата.

Интер тражи и појачање и на позицији десног бека. Нереалне мете су Кевин Трипијер из Тотенхема и ТомаМеније из Пари Сен Жермена, али би зато могли да дођу Контеов миљеник из Челсија Давиде Запакоста или можда Валентино Лазаро из Херте којег је Интер и раније пратио. Опција је и да Конте на позицију десног бека повуче Антонија Кандреву који му је био један од миљеника у репрезентацији.

Ипак, праве трансфер бомбе би Неразури могли да доведу у офанзивну линију тима. Тражи се замена или наследника за Ивана Перишића којег би клуб радо продао у случају добре понуде. Интеров сан је НиколаПепе из Лила којег прате дуже од годину дана, али је он јако тешка мета. Желе га Бајерн и Ливерпул, цена му је око 80.000.000 евра и тешко да Интер може да истрчи ту трку. Али зато може да Антеа Ребића. Хрват из Ајнтрахта је већ добио Интерову понуду тешку 4.500.000 евра по сезони што је у рангу тренутно најплаћенијих играча Икардија и Најнголана.

Много теже ће бити да Интер пронађе заједнички језик са Ајнтрахтом, али се ту узда у помоћ ФалијаРамаданија. Он заступа Ребића, а има јако добре односе са оба клуба. Тренутно од клијената у Интеру има Хандановића и Перишића, а Ребић би могао да замени поменутог земљака.

На крају, Интер поред Џека жели још једног класичног центарфора а Контеова највежа жеља је РомелуЛукаку којег је желео и у Челсију и чији статус у Манчестер Јунајтеду није баш добар. Међутим, Белгијанац кошта око 70.000.000 евра и има велику плату коју би морао скоро да преполови ако жели у Интер. Интер се нада да би Лукакуов трансфер могао да финансира од продаје Икардија.

Биће ово вуће лето на Ђузепе Меаци, Интер доводи појачања са којима може да прекине хегемонију Јувентуса у италијанском фудбалу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар