Nešto se veliko sprema u Interu!

Pregovori se vode na više strana. . .

Fudbal 07.06.2019 | 23:15
Nešto se veliko sprema u Interu!
Inter radi na više frontova, ali informacije cure u javnost. I govore da sportski direktor Đuzepe Marota sprema nešto veliko ovog leta.

Nerazuri spremaju Antoniju Konteu moćna pojačanja za tim koji bi konačno trebalo da baci rukavicu u lice Juventusa i napadne Skudeto.

Podsetimo, Inter je već završio besplatan transfer Atletikovog kapitena Dijega Godina. Sa njim, Škrinijarom i De Frajom, Konte će imati moćnu štoperku liniju. Čak i ako ode Brazilac Miranda. Ali Godinje samo početak...

Inter je sa Kaljarijem dgovorio 45.000.000 evra težak transfer talentovanog veziste Nikola Barele. Mladi reprezentativac Italije pokriva sve pozicije u veznom redu i tip je igrača kakve Konte voli u veznom redu. Njegov dolazak bi mogao da iz Intera otera Radžu Najnoglana.

Interesantno je da je Konte tokom trenerskog mandata u Juventusu insitirao na dovođenju Najngolana iz Kaljarija, ali je Belgijanac završio u Romi. Ipak, prema saznanjima italijanskih medija, sada mu Najngolannije potreban i želi da ga se reši. Belgijanac ima 31 godinu, tokom minule sezone se više izdvajao problematičnim ponašanjem nego igrama i nije ispunio očekivanja Nerazura. Problem je što mu je cena pala i što Inter mora da ga proda makar za 29.000.000 evra kako ne bi upisao minus na njegovom transferu u klupskim knjigama. Tu cenu bi eventualno mogli da plate premijerligaši, ali nikako Roma koja je za sada jedina zainteresovana za povratak popularnog Nindže.

Inter će pokušati na Najnoglana iskoristi u trampi za tandem iz Rome koji želi Antonio Konte. U pitanju su Edin Džeko i Aleksandar Kolarov. Sa Bosancem je sve dogovoreno, a i Srbin bi rado došao jer je u Rimu precrtan u sklopu podmlađivanja tima. Sada je sve stvar matematike i na koju Najnoglanovu vrednost bi Roma pristala. Dogovor je moguć...

Osim tandema Rome, Inter radi na još nekoliko fontova. Direktor Marota je boravio u Madridu i raspitivao se za pojačanja iz Reala. Interov san je Marko Asensio čija se minutaža smanjila prošle sezone i samo 15 puta je bio starter. Sa dolascima Jovića, Azara i mladog Rodriga, te Vinisijusom, Iskom, Bejlom,Hamesom Rodrigezom i Vaskezom koji su još u klubu, vlada velika gužva u navali Reala. Neki od pomenutih će biti prodati, ali opet je neizvesno kakva uloga čeka Asensija. Međutim, sve i da Real pristane na prodaju svog dragulja, bilo bi to po paprenoj ceni koju Inter teško može da priušti. Inače, Inter je već kaparisao 17-godišnjeg francuskog vezistu Lusijana Agumea iz Sošoa za 4.500.000 evra.

Zato se Marota fokusira na realnije mete iz Reala. Razmišlja o transferima Nača Fernandeza i MateaKovačića. Fernandez je univerzalan defanzivac koji bi se kod Kontea dobro uklopio u sistemima sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji. Realu nije neophodan, a ni cena mu nije velika. Kovačić se vratio sa pozajmice iz Čelsija koji se i dalje nada da će ga nekako otkupiti. Upravo je iz Intera došao u Real, ali je tamo uglavnom imao ulogu rezerve. Konte ga u Interu vidi kao kičmu veznog reda sa Barelom. Cena mu nije mala, ali bi Inter mogao da isprati Realove zahteve. Izvesno je da Zidan neće želeti da zadrži Hrvata.

Inter traži i pojačanje i na poziciji desnog beka. Nerealne mete su Kevin Tripijer iz Totenhema i TomaMenije iz Pari Sen Žermena, ali bi zato mogli da dođu Konteov miljenik iz Čelsija Davide Zapakosta ili možda Valentino Lazaro iz Herte kojeg je Inter i ranije pratio. Opcija je i da Konte na poziciju desnog beka povuče Antonija Kandrevu koji mu je bio jedan od miljenika u reprezentaciji.

Ipak, prave transfer bombe bi Nerazuri mogli da dovedu u ofanzivnu liniju tima. Traži se zamena ili naslednika za Ivana Perišića kojeg bi klub rado prodao u slučaju dobre ponude. Interov san je NikolaPepe iz Lila kojeg prate duže od godinu dana, ali je on jako teška meta. Žele ga Bajern i Liverpul, cena mu je oko 80.000.000 evra i teško da Inter može da istrči tu trku. Ali zato može da Antea Rebića. Hrvat iz Ajntrahta je već dobio Interovu ponudu tešku 4.500.000 evra po sezoni što je u rangu trenutno najplaćenijih igrača Ikardija i Najngolana.

Mnogo teže će biti da Inter pronađe zajednički jezik sa Ajntrahtom, ali se tu uzda u pomoć FalijaRamadanija. On zastupa Rebića, a ima jako dobre odnose sa oba kluba. Trenutno od klijenata u Interu ima Handanovića i Perišića, a Rebić bi mogao da zameni pomenutog zemljaka.

Na kraju, Inter pored Džeka želi još jednog klasičnog centarfora a Konteova najveža želja je RomeluLukaku kojeg je želeo i u Čelsiju i čiji status u Mančester Junajtedu nije baš dobar. Međutim, Belgijanac košta oko 70.000.000 evra i ima veliku platu koju bi morao skoro da prepolovi ako želi u Inter. Inter se nada da bi Lukakuov transfer mogao da finansira od prodaje Ikardija.

Biće ovo vuće leto na Đuzepe Meaci, Inter dovodi pojačanja sa kojima može da prekine hegemoniju Juventusa u italijanskom fudbalu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar