Куп пријатељства: Партизан на Сарајево у 1/2-финалу, Звезда испала!

Бордо тим у дербију тукао Жељу 3:1.  Вошин јунак Стефан Дражић: Звезда испала без примљеног гола! Новосађани у полуфиналу „Купа пријатељства 2019“.

Фудбал 07.06.2019 | 19:47
Куп пријатељства: Партизан на Сарајево у 1/2-финалу, Звезда испала!
Лане у борби за трофеј, а ове године већ у полуфиналу састаће се Партизан и Сарајево.

После црно-белих, који су без пораза стигли до завршних борби, међу четири најбоља тима на „Купу пријатељства“ отишло је и Сарајево. Екипа са Кошева је у градском дербију савладала Жељезничар 3:1 и заказала обрачун са црно-белима.

Стрелци за бордо тим били су Хасанчић у 18, Мулаосмановић у 54. и Шувалија у 63, док је стрелац за поражен састав био Рамић у 56. минуту.

То значи да ће Партизан и Сарајево на терен већ сутра.

Вошин јунак Стефан Дражић: Звезда испала без примљеног гола! Новосађани у полуфиналу „Купа пријатељства 2019“.

Пенал рулет је стао на црвено-беле из Новог Сада. У српском дербију четвртфинала „Купа пријатељства 2019“ боља је била Војводина, савладала је Црвену звезду прецизнијим извођењем једанаестераца (5:4) и пласирала се у полуфинале, где ће јој ривал бити бољи из дуела Динамо (Загреб) – Осијек.

Састав тренера Секуле Рашиована показао је чвршће живце од Београђана, најпре издржао 70 минута на Златибору, тако што је свео тим са „Маракане“ без шута у оквир гола,  а затим реализовао свих пет удараца са беле тачке. Погађали су за Стару даму Ђурић, Кокановић, Брборић, Лозић и Васиљев, док је, испоставило се, кључни детлај виђен још у првој серији кад је ударац Кукоља осујетио голман Стефан Дражић и постао јунак свог тима.

Звезди није вредело ни што је турнир завршила без примљеног гола у све три утакмице, ни то што су, осим Кукоља, мрежу у пенал серији погађали Ђуричковић, Аџибаба, Пулетић и Дедијер.  



Црвена звезда – Војводина 0:0, пеналима 4:5

Црвена звезда: Савић, Кукољ, Стајић, Аџибаба, Миликић, Рајовић, Лучић, Елевен, Пријовић, Дедијер, Васиљевић. Резерве: Гутеша, Петковић, Пердув, Пулетић, Радосављевић, Ђуричковић, Максимовић, Пуповић

Војводина: Дражић, Васиљев, Кљајић, Ђурковић, Миљан, Брборић, Радмиловић, Богдановић, Ђурић, Грек, Пантић. Резерве: Благојевић, Кокановић, Станић, Барјактаров,Богдановић, Мартинкевич, Цицмил, Лозић.

Динамо дошао до Војводине! Модри бољи од Осијека у четвртфиналу Купа пријатељства – 1:0.

Динамо Загреб је победио Осијек минималним резултатом 1:0 и изборио место међу четири најбоље екипе на Купу пријатељства европских клубова 2019. Гол одлуке постигао је Ивијан Свржњак у 39. минуту.

Модри су оправдали улогу фаворита у овом мечу, а занимљив податак је да њихов голман још није вадио лопту из мреже на целом турниру! Динамо је у првом колу надиграо Вардар 2:0, затим је победио Олимпију 1:0, да би у данашњем мечу савладао Осијек 1:0 и пласирао се у полуфинале такмичења.

Тамо ће га чекати екипа Војводине која је раније овог дана елиминисала Црвену звезду. У другом полуфиналу играће Сарајево и Партизан.

Оба полуфинална меча на програму су у суботу, а директан пренос обезбеђен је на каналима Спорт Клуба.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ецфц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар