Kup prijateljstva: Partizan na Sarajevo u 1/2-finalu, Zvezda ispala!

Bordo tim u derbiju tukao Želju 3:1.  Vošin junak Stefan Dražić: Zvezda ispala bez primljenog gola! Novosađani u polufinalu „Kupa prijateljstva 2019“.

Fudbal 07.06.2019 | 19:47
Kup prijateljstva: Partizan na Sarajevo u 1/2-finalu, Zvezda ispala!
Lane u borbi za trofej, a ove godine već u polufinalu sastaće se Partizan i Sarajevo.

Posle crno-belih, koji su bez poraza stigli do završnih borbi, među četiri najbolja tima na „Kupu prijateljstva“ otišlo je i Sarajevo. Ekipa sa Koševa je u gradskom derbiju savladala Željezničar 3:1 i zakazala obračun sa crno-belima.

Strelci za bordo tim bili su Hasančić u 18, Mulaosmanović u 54. i Šuvalija u 63, dok je strelac za poražen sastav bio Ramić u 56. minutu.

To znači da će Partizan i Sarajevo na teren već sutra.

Vošin junak Stefan Dražić: Zvezda ispala bez primljenog gola! Novosađani u polufinalu „Kupa prijateljstva 2019“.

Penal rulet je stao na crveno-bele iz Novog Sada. U srpskom derbiju četvrtfinala „Kupa prijateljstva 2019“ bolja je bila Vojvodina, savladala je Crvenu zvezdu preciznijim izvođenjem jedanaesteraca (5:4) i plasirala se u polufinale, gde će joj rival biti bolji iz duela Dinamo (Zagreb) – Osijek.

Sastav trenera Sekule Rašiovana pokazao je čvršće živce od Beograđana, najpre izdržao 70 minuta na Zlatiboru, tako što je sveo tim sa „Marakane“ bez šuta u okvir gola,  a zatim realizovao svih pet udaraca sa bele tačke. Pogađali su za Staru damu Đurić, Kokanović, Brborić, Lozić i Vasiljev, dok je, ispostavilo se, ključni detlaj viđen još u prvoj seriji kad je udarac Kukolja osujetio golman Stefan Dražić i postao junak svog tima.

Zvezdi nije vredelo ni što je turnir završila bez primljenog gola u sve tri utakmice, ni to što su, osim Kukolja, mrežu u penal seriji pogađali Đuričković, Adžibaba, Puletić i Dedijer.  



Crvena zvezda – Vojvodina 0:0, penalima 4:5

Crvena zvezda: Savić, Kukolj, Stajić, Adžibaba, Milikić, Rajović, Lučić, Eleven, Prijović, Dedijer, Vasiljević. Rezerve: Guteša, Petković, Perduv, Puletić, Radosavljević, Đuričković, Maksimović, Pupović

Vojvodina: Dražić, Vasiljev, Kljajić, Đurković, Miljan, Brborić, Radmilović, Bogdanović, Đurić, Grek, Pantić. Rezerve: Blagojević, Kokanović, Stanić, Barjaktarov,Bogdanović, Martinkevič, Cicmil, Lozić.

Dinamo došao do Vojvodine! Modri bolji od Osijeka u četvrtfinalu Kupa prijateljstva – 1:0.

Dinamo Zagreb je pobedio Osijek minimalnim rezultatom 1:0 i izborio mesto među četiri najbolje ekipe na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2019. Gol odluke postigao je Ivijan Svržnjak u 39. minutu.

Modri su opravdali ulogu favorita u ovom meču, a zanimljiv podatak je da njihov golman još nije vadio loptu iz mreže na celom turniru! Dinamo je u prvom kolu nadigrao Vardar 2:0, zatim je pobedio Olimpiju 1:0, da bi u današnjem meču savladao Osijek 1:0 i plasirao se u polufinale takmičenja.

Tamo će ga čekati ekipa Vojvodine koja je ranije ovog dana eliminisala Crvenu zvezdu. U drugom polufinalu igraće Sarajevo i Partizan.

Oba polufinalna meča na programu su u subotu, a direktan prenos obezbeđen je na kanalima Sport Kluba.

Izvor: mozzartsport

FOTO: ecfc.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar