Барсина панична потјера за појачањима...!

Нејмар, Гризман, Де Лихт, Рашфорд, Буфон, леви бек. . .  Каталонци се расплинули на све стране у потрази за појачањима.

Фудбал 07.06.2019 | 23:00
Барсина панична потјера за појачањима...!
Фијаско против Ливерпула је изазвао тектонске поремећаје у Барселони. Јасни планови за летњи прелазни рок више нису тако јасни, Барселона не зна у којем правцу иде овог лета. Све што је месецима пажљиво планирано и договарано, сада је под знаком питања јер разне струје у клубу гурају своје идеје. Велика појачања су неопходна, освајање Лиге шампиона је приоритет, а сваког дана исплива по неке ново потенцијално појачање...

У овом тренутку је тешко проценити ко ће бити кључна појачања Барселоне. Зимус је капарисан Френки деЈонг из Ајакса и то је све. Док љути ривал Реал ниже појачања као на траци и са очекиваним трансферима Азараи Мендија је пробио границу од 300.000.000 евра за појачања, Барса јурца на све стране и нигде нема сигурну потврду.

Очекивало се да Гризманов трансфер буде готов до сада, али ништа од тога. Француз још није дошао и питање је да ли ће. Све је пореметила ситуација око Нејмара чији повратак је одједном опет постао актуелна тема. Довођење обојице је немогућа мисија, а Меси и свлачионица се залажу за Бразилца. У управи клуба нису таквог мишлејња, не опраштају Нејмару ружан растанак и радије би Гризмана који је јефтинији и кошта 120.000.000 евра. Француз чека миг из Каталоније да активира клаузулу у Ателтику, али ако Барса буде отезала, могуће је да Гризман заврши у неком другом клубу попут Манчестер Јунајтеда. А да потом Барса остане и без Нејмара јер ПСЖ га се сигурно неће тако лако одрећи.

Имају Каталонци и трећу варијанту која је овог јутра актуелнија него икад пре. Оба локална спортска дневника Мундо Депортиво и Спорт јављају да је Маркус Рашфорд искочио у први план и да је Барса већ успоставила контакте са Манчестер Јунајтедом. Млади нападач има уговор на Олд Трафорду до следећег лета што значи да је Црвеним ђаволима ово последња шанса да га продају и зараде. Рашфорд до сада није прихватио понуде за продужетак сарадње и Манчестер Јунајтед ризикује да га изгуби за џабе. Барса га прати већ дуже време, сви у клубу су сложни да је реч о типу нападача који би се идеално по стилу игре уклопио са Месијем и Суарезом.

С обзиром на ситуацију са уговором у Манчестер Јунајтеду, Барса би била у сличној ситуацији као Реал са Азаром. Играч би прво морао да затражи трансфер са Олд Трафорда, а Каталонци би потом морали да плате најмање 100.000.000 евра за обештећење. Ипак, с обзиром да Рашфорд има 21 годину, а већ је стекао завидно искуство, то би била исплатива инвестиција.

Поред нападача, Барсин приоритет је и Матијс де Лихт. Капитен Ајакса је огромна жеља и Барселона га јури већ месецима. Али проблем је што су у трку ушли и други великани попут Пари Сен Жермена, Ливерпула, Јувентуса и Манчестер Јунајтеда... Ипак, добро обавештени Радио Монте Карло јавља да су у финалној трци остали Барса и ПСЖ јер је играч одјавио Јуве и Јунајтед, а Ливерпул ипак није баш толико загризао. Проблем је што ПСЖ нуди знатно боље финансијске услове играчу и његовом агенту Мину Рајоли. А Рајола је из Барсе већ добио потврду да неће бити лицитације и да понуда неће бити повећана ни за цент. Барселона се нада да ће играч вођен фудбалским мотивима одбити већу плату у Паризу као што је то урадио Френки де Јонг и да ће прећи у Барсу.     

А сензационалне вести за навијаче Барселоне стижу из Италије. Скај Италија јавља да би у Барсеону могао да дође ветеран Ђанлуиђи Буфон који је завршио сарадњу са Пари Сен Жерменом. Италијански ветеран је слободан у избору нове средине, желе га Бреша, Парма, Фенерабахче и још неки клубови, али у Барси му се отвара шанса да коначно освоји толико жељени трофеј Лиге шампиона. Резервни голман Силесен напушта клуб овог лета, Барса нема намеру да плаћа неки велики новац за другог голмана и Буфон би добро дошао као алтернатива Тер Штегену.

На крају, чека се и леви бек као подршка Ђордију Алби. Неколико имена ј у оптицају попут Алберта Морена, Филипе Луиса, Жуниора Фирпа, а врло вероватно је да ће Барса тражити јефтиније решење попут прве двојице.

Новца за појачање ће бити. Очекују се продаје Силесена, Дениса Суареза, Рафиње, Малкома, Кукуреље,Андреа Гомеша и на крају Филипеа Кутиња као капиталца.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар