Barsina panična potjera za pojačanjima...!

Nejmar, Grizman, De Liht, Rašford, Bufon, levi bek. . .  Katalonci se rasplinuli na sve strane u potrazi za pojačanjima.

Fudbal 07.06.2019 | 23:00
Barsina panična potjera za pojačanjima...!
Fijasko protiv Liverpula je izazvao tektonske poremećaje u Barseloni. Jasni planovi za letnji prelazni rok više nisu tako jasni, Barselona ne zna u kojem pravcu ide ovog leta. Sve što je mesecima pažljivo planirano i dogovarano, sada je pod znakom pitanja jer razne struje u klubu guraju svoje ideje. Velika pojačanja su neophodna, osvajanje Lige šampiona je prioritet, a svakog dana ispliva po neke novo potencijalno pojačanje...

U ovom trenutku je teško proceniti ko će biti ključna pojačanja Barselone. Zimus je kaparisan Frenki deJong iz Ajaksa i to je sve. Dok ljuti rival Real niže pojačanja kao na traci i sa očekivanim transferima Azarai Mendija je probio granicu od 300.000.000 evra za pojačanja, Barsa jurca na sve strane i nigde nema sigurnu potvrdu.

Očekivalo se da Grizmanov transfer bude gotov do sada, ali ništa od toga. Francuz još nije došao i pitanje je da li će. Sve je poremetila situacija oko Nejmara čiji povratak je odjednom opet postao aktuelna tema. Dovođenje obojice je nemoguća misija, a Mesi i svlačionica se zalažu za Brazilca. U upravi kluba nisu takvog mišlejnja, ne opraštaju Nejmaru ružan rastanak i radije bi Grizmana koji je jeftiniji i košta 120.000.000 evra. Francuz čeka mig iz Katalonije da aktivira klauzulu u Ateltiku, ali ako Barsa bude otezala, moguće je da Grizman završi u nekom drugom klubu poput Mančester Junajteda. A da potom Barsa ostane i bez Nejmara jer PSŽ ga se sigurno neće tako lako odreći.

Imaju Katalonci i treću varijantu koja je ovog jutra aktuelnija nego ikad pre. Oba lokalna sportska dnevnika Mundo Deportivo i Sport javljaju da je Markus Rašford iskočio u prvi plan i da je Barsa već uspostavila kontakte sa Mančester Junajtedom. Mladi napadač ima ugovor na Old Trafordu do sledećeg leta što znači da je Crvenim đavolima ovo poslednja šansa da ga prodaju i zarade. Rašford do sada nije prihvatio ponude za produžetak saradnje i Mančester Junajted rizikuje da ga izgubi za džabe. Barsa ga prati već duže vreme, svi u klubu su složni da je reč o tipu napadača koji bi se idealno po stilu igre uklopio sa Mesijem i Suarezom.

S obzirom na situaciju sa ugovorom u Mančester Junajtedu, Barsa bi bila u sličnoj situaciji kao Real sa Azarom. Igrač bi prvo morao da zatraži transfer sa Old Traforda, a Katalonci bi potom morali da plate najmanje 100.000.000 evra za obeštećenje. Ipak, s obzirom da Rašford ima 21 godinu, a već je stekao zavidno iskustvo, to bi bila isplativa investicija.

Pored napadača, Barsin prioritet je i Matijs de Liht. Kapiten Ajaksa je ogromna želja i Barselona ga juri već mesecima. Ali problem je što su u trku ušli i drugi velikani poput Pari Sen Žermena, Liverpula, Juventusa i Mančester Junajteda... Ipak, dobro obavešteni Radio Monte Karlo javlja da su u finalnoj trci ostali Barsa i PSŽ jer je igrač odjavio Juve i Junajted, a Liverpul ipak nije baš toliko zagrizao. Problem je što PSŽ nudi znatno bolje finansijske uslove igraču i njegovom agentu Minu Rajoli. A Rajola je iz Barse već dobio potvrdu da neće biti licitacije i da ponuda neće biti povećana ni za cent. Barselona se nada da će igrač vođen fudbalskim motivima odbiti veću platu u Parizu kao što je to uradio Frenki de Jong i da će preći u Barsu.     

A senzacionalne vesti za navijače Barselone stižu iz Italije. Skaj Italija javlja da bi u Barseonu mogao da dođe veteran Đanluiđi Bufon koji je završio saradnju sa Pari Sen Žermenom. Italijanski veteran je slobodan u izboru nove sredine, žele ga Breša, Parma, Fenerabahče i još neki klubovi, ali u Barsi mu se otvara šansa da konačno osvoji toliko željeni trofej Lige šampiona. Rezervni golman Silesen napušta klub ovog leta, Barsa nema nameru da plaća neki veliki novac za drugog golmana i Bufon bi dobro došao kao alternativa Ter Štegenu.

Na kraju, čeka se i levi bek kao podrška Đordiju Albi. Nekoliko imena j u opticaju poput Alberta Morena, Filipe Luisa, Žuniora Firpa, a vrlo verovatno je da će Barsa tražiti jeftinije rešenje poput prve dvojice.

Novca za pojačanje će biti. Očekuju se prodaje Silesena, Denisa Suareza, Rafinje, Malkoma, Kukurelje,Andrea Gomeša i na kraju Filipea Kutinja kao kapitalca.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar