Миха тражи 6.000.000 евра!

Газда га частио појачањима за 15. 000. 000 и обећава још! Болоња потврдила две куповине.

Фудбал 07.06.2019 | 09:24
Миха тражи 6.000.000 евра!
Синиша Михајловић још није званично потврђен као тренер Болоње јер још није постигнут коначан споразум са руководством италијанског клуба који је спасао испадања из Серије А минуле сезоне, али то би требало да се деси ускоро.

Српски тренер је до пре неколико дана могао да се нада и бољем ангажману од Болоње, али су му скоро све опције пропале. Иако је помињан као могуће решење на клупама Лација, Роме, па и Јувентиуса, од тога нема ништа. Јувентус се одлучио за Сарија, Инзаги је продужио уговор у Лацију, а навијачи Роме су ставили вето на долазак Михајловића. Зато је Болоња остала једина релана опција...

Италијански медији наводе да су две стране близу договора, али да су остале још неке препреке. Болоња нуди Синиши уговор вредан 1.500.000 евра по сезони, српски стручњак тражи 2.000.000 евра по сезони за трогодишњи уговор. Болоња нуди додатне бонусе са којима би се висина уговора приближила Михајловићевимзахтевима. Очекује се и да српски стручњак покаже мало флескибилности и да две стране и званично потврде наставак сарадње почетком наредне недеље. Са тим уговор би Миха постао један од седам, осам боље плаћених тренера у Серији А.

Михајловић је од клуба тражио и гаранције да ће пратити његове тренерске амбиције. Он сматра да са Болоњом може да се бори за Европу, али да клуб мора да задржи кључне играче. Газда Болоње ЏоиСапуто је прешао са речи на дела и испунио прву жељу српског тренера. Данас су од Виљареала откупљени нападач Никола Сансоне и везиста Роберто Соријано. Некадашњи повремени репрезентативци Италије су зимус дошли у Болоњу на позајмице и оставили сјајан утисак под Михајловићевом командом, па је клуб решио да их откупи за укупно 15.000.000 евра.

Канадски бизнисмен на челу Болоње је спреман да још завуче руку у џеп. Још 15.000.000 евра ће потрошити на откуп уговора талентованог Рикарда Орсолинија који је експлодирао од Михајловићевог доласка и постао један од најузбудљивијих младих играча у Серији А. Болоња ће искористити опцију о откупу уговора а Орсолинијева вредност се данас процењује на скоро 30.000.000 евра. Михајловић инсистира од клуба и да блиндира чилеанског везисту Ерика Пулгара који му је овог пролећа био кључни играч и изванредан је извођач слободних удараца. Пулгар има откупну клаузулу од 12.000.000 евра и Миха тражи од клуба да повећа плату Чилеанцу и избаци клаузулу.

Уз останак кључних играча, помињу се још нека појачања из Јужне Америке попут Аргентинца Сенесија и Бразилца Верисима. Цео тај план са Михајловићем и јачањем тима ће коштати газду Капута преко 50.000.000 евра, али је он обећао такву инвестицију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар