Miha traži 6.000.000 evra!

Gazda ga častio pojačanjima za 15. 000. 000 i obećava još! Bolonja potvrdila dve kupovine.

Fudbal 07.06.2019 | 09:24
Miha traži 6.000.000 evra!
Siniša Mihajlović još nije zvanično potvrđen kao trener Bolonje jer još nije postignut konačan sporazum sa rukovodstvom italijanskog kluba koji je spasao ispadanja iz Serije A minule sezone, ali to bi trebalo da se desi uskoro.

Srpski trener je do pre nekoliko dana mogao da se nada i boljem angažmanu od Bolonje, ali su mu skoro sve opcije propale. Iako je pominjan kao moguće rešenje na klupama Lacija, Rome, pa i Juventiusa, od toga nema ništa. Juventus se odlučio za Sarija, Inzagi je produžio ugovor u Laciju, a navijači Rome su stavili veto na dolazak Mihajlovića. Zato je Bolonja ostala jedina relana opcija...

Italijanski mediji navode da su dve strane blizu dogovora, ali da su ostale još neke prepreke. Bolonja nudi Siniši ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni, srpski stručnjak traži 2.000.000 evra po sezoni za trogodišnji ugovor. Bolonja nudi dodatne bonuse sa kojima bi se visina ugovora približila Mihajlovićevimzahtevima. Očekuje se i da srpski stručnjak pokaže malo fleskibilnosti i da dve strane i zvanično potvrde nastavak saradnje početkom naredne nedelje. Sa tim ugovor bi Miha postao jedan od sedam, osam bolje plaćenih trenera u Seriji A.

Mihajlović je od kluba tražio i garancije da će pratiti njegove trenerske ambicije. On smatra da sa Bolonjom može da se bori za Evropu, ali da klub mora da zadrži ključne igrače. Gazda Bolonje DžoiSaputo je prešao sa reči na dela i ispunio prvu želju srpskog trenera. Danas su od Viljareala otkupljeni napadač Nikola Sansone i vezista Roberto Sorijano. Nekadašnji povremeni reprezentativci Italije su zimus došli u Bolonju na pozajmice i ostavili sjajan utisak pod Mihajlovićevom komandom, pa je klub rešio da ih otkupi za ukupno 15.000.000 evra.

Kanadski biznismen na čelu Bolonje je spreman da još zavuče ruku u džep. Još 15.000.000 evra će potrošiti na otkup ugovora talentovanog Rikarda Orsolinija koji je eksplodirao od Mihajlovićevog dolaska i postao jedan od najuzbudljivijih mladih igrača u Seriji A. Bolonja će iskoristiti opciju o otkupu ugovora a Orsolinijeva vrednost se danas procenjuje na skoro 30.000.000 evra. Mihajlović insistira od kluba i da blindira čileanskog vezistu Erika Pulgara koji mu je ovog proleća bio ključni igrač i izvanredan je izvođač slobodnih udaraca. Pulgar ima otkupnu klauzulu od 12.000.000 evra i Miha traži od kluba da poveća platu Čileancu i izbaci klauzulu.

Uz ostanak ključnih igrača, pominju se još neka pojačanja iz Južne Amerike poput Argentinca Senesija i Brazilca Verisima. Ceo taj plan sa Mihajlovićem i jačanjem tima će koštati gazdu Kaputa preko 50.000.000 evra, ali je on obećao takvu investiciju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar