Саво Милошевић потврдио одлазак штопера!

Трансфер Павловића биће бомба и домаћи задатак другим клубовима.  Тренер Партизана говорио и о Луки Јовићу и о „Купу пријатељства“. . .

Фудбал 06.06.2019 | 19:48
Саво Милошевић потврдио одлазак штопера!
Ситно се броји до преласка Страхиње Павловића у Јувентус. Млади Партизанов штопер одушевио је скауте Старе даме, за само 15 утакмица у сениорском фудбалу опчинио будуће послодавце и једино се чека званични потпис за италијанског великана.

Све остало је завршено. Мада то нико у Хумској 1 неће јавно рећи, на врх језика им стоји, само што не изусте, да се талентовани дефанзивац сели у Калчо. И то непуних месец дана пошто је постао пунолетан. Снажни Шапчанин и даље има право да игра за омладинце, на основу папира могао би да се појави на „Купу пријатељства 2019“ који се ових дана одржава на Златибору, али ће се уместо борби за пехар са својом генерацијом отиснути у инострнаство.

„Ова екипа Партизана је на турниру могла да буде јача за тројицу играча, Страхињу и Лазара Палововића, као и Филипа Стевановића. Имамо још три, четири момка која пратимо, а чија имена нећу помињати због њих самих, близу су првог тима. И лане су црно-бели играли финале, а били су млађи од ривала и опет показали квалитет, да би сад показали колико су доминантни на овим просторима. Потврду свега видећете ових дана, то је трансфер Страхиње Павловића који ће бити бомба. Нешто што Партизан мора да ради, прави, од тога клуб живи, за већину клубова ће, кад буду видели трансфер, то бити домаћи задатак“, предочио је Саво Милошевић, тренер Парног ваљка, у разговору за Спортклуб.

Подсетимо, Страхиња Павловић ће на име обештећења донети Партизану 5.000.000 евра одмах, уз 2.000.000 у виду бонуса. Уговор ће бити потписан на пет година, а фудбалер ће зарађивати 1.000.000 евра по сезони, али ће вероватно, одмах по потпису, бити прослеђен неком другом клубу на позајмицу.

Осим Павловића, у центру пажње српске спортске јавности ових дана  је и Лука Јовић. Потпис доскорашњег шпица Ајнтрахта за Реал Мадрид занимљив је и због чињенице да је стасавање, између осталог, почео баш на поменутом „Купу пријатељства“, у том време организованом у Бијељнини. Као идејни творац пројекта, Милошевић осећа потребу да нагласи да је поносан што је млади центарфор завршио у највећем клубу планете.

„Драго ми је што је Јовић завршио у Реалу. Морам да признам да сам помало навијао да потпише за Мадриђане, идеална је то средина за његову будућност. Пре неки дан сам гледао списак играча учеснка овог турнира у прошлости - фрапантан је. Да не буде да се хвалим, али играли су Никола Миленковић, Дејан Јовељић, Страхиња Павловић... На десетина их је прошло, а за неке већ знају Европа и свет. То је за мене највеће задовољство и потврда да радимо прави посао, јер је суштина турнира промоција деце“.

Туррнир траје до недеље и опет је привукао пажњу свих у региону.

„На разним функцијама у фудбалу провео сам претходних шест, седам година, али ми је драго што смо успели да одржимо постојање турнира. Да започнемо и развијемо причу, која и даље живи. Без обзира на мој ангажман у фудбалу, било које врсте, кад једног почнете нешто да радите, останете заљубљени заувек у тај посао. Јер, рад са децом је нешто посебно. Колико је задовољство, колико ми њих учимо, толико и они нас, постојемо бољи у раду са њима. Надам се успешном турниру“, закључио је Саво Милошевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар