Savo Milošević potvrdio odlazak štopera!

Transfer Pavlovića biće bomba i domaći zadatak drugim klubovima.  Trener Partizana govorio i o Luki Joviću i o „Kupu prijateljstva“. . .

Fudbal 06.06.2019 | 19:48
Savo Milošević potvrdio odlazak štopera!
Sitno se broji do prelaska Strahinje Pavlovića u Juventus. Mladi Partizanov štoper oduševio je skaute Stare dame, za samo 15 utakmica u seniorskom fudbalu opčinio buduće poslodavce i jedino se čeka zvanični potpis za italijanskog velikana.

Sve ostalo je završeno. Mada to niko u Humskoj 1 neće javno reći, na vrh jezika im stoji, samo što ne izuste, da se talentovani defanzivac seli u Kalčo. I to nepunih mesec dana pošto je postao punoletan. Snažni Šapčanin i dalje ima pravo da igra za omladince, na osnovu papira mogao bi da se pojavi na „Kupu prijateljstva 2019“ koji se ovih dana održava na Zlatiboru, ali će se umesto borbi za pehar sa svojom generacijom otisnuti u inostrnastvo.

„Ova ekipa Partizana je na turniru mogla da bude jača za trojicu igrača, Strahinju i Lazara Palovovića, kao i Filipa Stevanovića. Imamo još tri, četiri momka koja pratimo, a čija imena neću pominjati zbog njih samih, blizu su prvog tima. I lane su crno-beli igrali finale, a bili su mlađi od rivala i opet pokazali kvalitet, da bi sad pokazali koliko su dominantni na ovim prostorima. Potvrdu svega videćete ovih dana, to je transfer Strahinje Pavlovića koji će biti bomba. Nešto što Partizan mora da radi, pravi, od toga klub živi, za većinu klubova će, kad budu videli transfer, to biti domaći zadatak“, predočio je Savo Milošević, trener Parnog valjka, u razgovoru za Sportklub.

Podsetimo, Strahinja Pavlović će na ime obeštećenja doneti Partizanu 5.000.000 evra odmah, uz 2.000.000 u vidu bonusa. Ugovor će biti potpisan na pet godina, a fudbaler će zarađivati 1.000.000 evra po sezoni, ali će verovatno, odmah po potpisu, biti prosleđen nekom drugom klubu na pozajmicu.

Osim Pavlovića, u centru pažnje srpske sportske javnosti ovih dana  je i Luka Jović. Potpis doskorašnjeg špica Ajntrahta za Real Madrid zanimljiv je i zbog činjenice da je stasavanje, između ostalog, počeo baš na pomenutom „Kupu prijateljstva“, u tom vreme organizovanom u Bijeljnini. Kao idejni tvorac projekta, Milošević oseća potrebu da naglasi da je ponosan što je mladi centarfor završio u najvećem klubu planete.

„Drago mi je što je Jović završio u Realu. Moram da priznam da sam pomalo navijao da potpiše za Madriđane, idealna je to sredina za njegovu budućnost. Pre neki dan sam gledao spisak igrača učesnka ovog turnira u prošlosti - frapantan je. Da ne bude da se hvalim, ali igrali su Nikola Milenković, Dejan Joveljić, Strahinja Pavlović... Na desetina ih je prošlo, a za neke već znaju Evropa i svet. To je za mene najveće zadovoljstvo i potvrda da radimo pravi posao, jer je suština turnira promocija dece“.

Turrnir traje do nedelje i opet je privukao pažnju svih u regionu.

„Na raznim funkcijama u fudbalu proveo sam prethodnih šest, sedam godina, ali mi je drago što smo uspeli da održimo postojanje turnira. Da započnemo i razvijemo priču, koja i dalje živi. Bez obzira na moj angažman u fudbalu, bilo koje vrste, kad jednog počnete nešto da radite, ostanete zaljubljeni zauvek u taj posao. Jer, rad sa decom je nešto posebno. Koliko je zadovoljstvo, koliko mi njih učimo, toliko i oni nas, postojemo bolji u radu sa njima. Nadam se uspešnom turniru“, zaključio je Savo Milošević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar