О'Саливен: Снукер је крив што пијем лијекове!

Један од најбољих играча снукера свих времена Рони О'Саливен окривио је снукер за узимање пилула против депресије.

Остали спортови 06.06.2019 | 12:31
О'Саливен: Снукер је крив што пијем лијекове!
Рони О'Саливен је у каријери освојио више од 10 милиона евра од турнира и чак пет пута је био светски снукер шампион.

Тако је петоструки шампион одвојио мало слободног времена и гостовао на ББЦ подкасту "Немој ми рећи резултат" (Дон'т телл ме тхе сцоре) где је говорио о потешкоћама у свету снукера.

"Ово је изузетно тежак спорт. Да могу да вратим време дефинитивно се овим не бих бавио. Људи ме често коментаришу и говоре како сам нестабилан како моја форма често варира, али није тако. Ја то увек називам снукер депресијом. Играње, такмичење и уживање није било довољно – морао сам да побеђујем", рекао је Рони О'Саливен.

Рони је такође открио да је антидепресиве почео да пије још на Светском првенству у Шефилду 2001. године када је доживљавао нападе панике на чувеном "Театру снова" – Крусиблу.

"Да нисам играо снукер никада не бих пио лекове. Био сам у хотелу Хилтон у Шефилду и управо сам завршио радио интервју. Имао сам најбољу сезону у каријери – победивши на 6 од 11 турнира. Ако погледамо процентуално, најбоља сезона једног снукер играча икада. Само побеђивање на турнирима није било довољно и увек сам се питао због чега ме овај осећај прати. Имао сам дане када бих само побегао од свега, па су људи говорили да имам нервни слом"

Џејмс Кејхил је уздрмао свет снукера савладавши Ронија О'Саливена на Крусиблу и то у првој рунди и тако постао први квалификант коме је тако нешто пошло за руком и након овог пораза Рони је трпео доста критика, па се могло чути и да ће напустити снукер.

Ипак, то се није десило, а у јавности су све гласније приче о Ронијевој борби са депресијом, мада како он каже, таблете му доста помажу.

"Антидепресиви ме опуштају. Када год бих осетио да ме стиже напад панике узео бих једну таблету и све би се око мене додатно успорило".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар