Будуће труднице једите у миру и полако

Статистике истраживања намирница рађене на универзитету Харвард показале су да промена животног стила, свакодневно вежбање и промена исхране повећавају шансе за зачеће.

Здравље 06.06.2019 | 10:00
Будуће труднице једите у миру и полако
Експерти са универзитета Харвард препоручују особама које планирају да остану у другом стању пуно воћа, поврћа, житарица, махунарки, семенки, орашастих плодова, свежих млечних производа, као и немасна меса. Све поменуте намирнице повећавају плодност код женског дела популације.

У студији се наводи да црвено месо, месне прерађевине, грицкалице, готови умаци за салате, производи с рафинираним шећерима, заслађени сокови и полуготова, готова и пржена храна смањују плодност.

Британски експерт за женско здравље и плодност, Ема Канон саветује да се из кухиње избаце све намирнице које су фабрички упаковане, а да се залихе обогате орашастим плодовима, биљним чајевима, биљним уљима и сушеним воћем.

 „Једите пет до осам порција воћа и поврћа на дан, кувајте супу од костију и дан обавезно започните топлом лимунадом, јајима, авокадом или кашом од житарица са семенкама. Сваки дан треба пити по два литра воде собне температуре и обратити пажњу да сваки оброк треба појести у миру и полако“, истакла је Ема Канон.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар