Buduće trudnice jedite u miru i polako

Statistike istraživanja namirnica rađene na univerzitetu Harvard pokazale su da promena životnog stila, svakodnevno vežbanje i promena ishrane povećavaju šanse za začeće.

Zdravlje 06.06.2019 | 10:00
Buduće trudnice jedite u miru i polako
Eksperti sa univerziteta Harvard preporučuju osobama koje planiraju da ostanu u drugom stanju puno voća, povrća, žitarica, mahunarki, semenki, orašastih plodova, svežih mlečnih proizvoda, kao i nemasna mesa. Sve pomenute namirnice povećavaju plodnost kod ženskog dela populacije.

U studiji se navodi da crveno meso, mesne prerađevine, grickalice, gotovi umaci za salate, proizvodi s rafiniranim šećerima, zaslađeni sokovi i polugotova, gotova i pržena hrana smanjuju plodnost.

Britanski ekspert za žensko zdravlje i plodnost, Ema Kanon savetuje da se iz kuhinje izbace sve namirnice koje su fabrički upakovane, a da se zalihe obogate orašastim plodovima, biljnim čajevima, biljnim uljima i sušenim voćem.

 „Jedite pet do osam porcija voća i povrća na dan, kuvajte supu od kostiju i dan obavezno započnite toplom limunadom, jajima, avokadom ili kašom od žitarica sa semenkama. Svaki dan treba piti po dva litra vode sobne temperature i obratiti pažnju da svaki obrok treba pojesti u miru i polako“, istakla je Ema Kanon.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar