ЛН: Ослабљене Српкиње јаче и од Рускиња!

Нова победа Србије: Мало наде, па "гажење"! Србија стигла до петог тријумфа у Лиги нација против врло јаког састава Русије.  Преокрет Србије у Кортрајку.  Наше одбојкашице славиле са 3:1 против Русије у другом колу 12. групе трећег викенда Светске лиге.

Остали спортови 05.06.2019 | 19:54
ЛН: Ослабљене Српкиње јаче и од Рускиња!
Ослабљена и подмлађења женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је и другу победу у прва два дана такмичења турнира 12. групе трећег викенда викенда другог издања Лиге нација у Кортрајку.

Наше девојке, које са клупе у Холандији предводи заменик Зорана Терзића, Бранко Ковачевић су, пошто су јуче оставиле Пољску без сета, овај пут Рускињама ипак препустиле један за победу резултатом 22:25, 25:18, 25:11 и 25:21. У редовима Плавих истакла се искусна Ана Бјелица са 13 поена, док је код Рускиња најбоља била Ксенија Парубец са 17.

Наредни и последњи меч овог такмичарског викенда у Светској групи Србија игра сутра од 20.15 часова против опасних домаћица, што ће бити и дуел за прву позицију. Пре њих, од 17.15 састају се Русија и Пољска.

Шампионке света, у измењеном саставу и са селектором Бранком Ковачевићем (води србију на турниру у Белгији уместо Зорана терзића), забележиле су другу победу на турниру трећег викенда Лиге нација.

Србија је у белгијском Кортрјаку била боља од Русије 3:1 (22:25, 25:18, 25:11, 25:22).

Наш тим после осам одиграних утакмица има скор 5-3 и полако се ближи врху табеле.

Меч није добро почео по актуелне владарке планете. Русија се у финишу првог сета одлепила на недостижну предност, што је резултирало вођство 1:0 (25:22).

Ипак, до краја утакмице преовладао је квалитет Србије против врло снажног састава Русије. Више него убедљивом игром Српкиње су преокренуле резултат, освојивши наредна два сета без пружене прилике ривалкама, поготово у трећем делу игре који је завршен резултатом 25:11.

Други сет припао је нашем тим – 25:18.

У четвртом је већ било мало напетије, али је, може се рећи, Ковачевићев тим рутински завршио посао.

Рускиње врло лоше стоје ове сезоне у Лиги нација. На осам мечева забележиле су само једну победу, колико имају још Јужна Кореја и Немачка, док је Бугарска без тријумфа до сада.

Србија се у четвртак од 20.15 састаје са Белгијом.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар