Нашли су се на 55.000.000 евра!

Менди потписује на шест година! Регилон напушта Реал Мадрид.

Фудбал 04.06.2019 | 10:59
Нашли су се на 55.000.000 евра!
Кад Реал Мадрид нешто хоће, Реал Мадрид то и добије. Мада су челници Лиона затезали и одуговлачили трансфер надајући се да би могли да извуку што више новца, на крају су попустили и дозволили Ферлану Мендију селидбу у Шпанију. Према информацијама Аса, сви детаљи су договорени и остало је само да се посао озваничи.

Реал ће левог бека француске репрезентације платити чак 55.000.000 евра, што је нешто више од почетне понуде доскорашњег првака Европе (50.000.000), а мало мање од онога што су Лавови тражили (60.000.000). Уговор ће бити потписан на шест сезона и важиће до јуна 2025, а на тај начин почеће реконструкција Лос Бланкоса за наредну сезону у којој је циљ повратак трофеја на стадион „Сантјаго Бернабеу“.

Да је посао пред закључењем сведоче још две информације. Прва је да је лекарски тим Реала већ допутовао у Париз, како би у кампу француске селекције подвргао Мендија медицинским тестовима и уверио се да са те стране нема компликација пред потпис. А други се тиче сазнања да је спортски директор Лиона Жунињо Пенамбукано кренуо у потрагу за новим левим беком.

Што се Реала тиче, тренер Зинедин Зидан инсистирао је на доласку Мендија као подршци првом избору на позицији левог бека, Марселу. Имајући у виду да је Бразилац прешао зенит каријере и да је све чешће склон повредама, велике су шансе да Ферлан добије задовољавајућу минутажу. У том случају трећи леви бек постао би Серхио Регилон, али би извесно потражио срећу на неком другом месту, у виду позајмице.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар