Našli su se na 55.000.000 evra!

Mendi potpisuje na šest godina! Regilon napušta Real Madrid.

Fudbal 04.06.2019 | 10:59
Našli su se na 55.000.000 evra!
Kad Real Madrid nešto hoće, Real Madrid to i dobije. Mada su čelnici Liona zatezali i odugovlačili transfer nadajući se da bi mogli da izvuku što više novca, na kraju su popustili i dozvolili Ferlanu Mendiju selidbu u Španiju. Prema informacijama Asa, svi detalji su dogovoreni i ostalo je samo da se posao ozvaniči.

Real će levog beka francuske reprezentacije platiti čak 55.000.000 evra, što je nešto više od početne ponude doskorašnjeg prvaka Evrope (50.000.000), a malo manje od onoga što su Lavovi tražili (60.000.000). Ugovor će biti potpisan na šest sezona i važiće do juna 2025, a na taj način počeće rekonstrukcija Los Blankosa za narednu sezonu u kojoj je cilj povratak trofeja na stadion „Santjago Bernabeu“.

Da je posao pred zaključenjem svedoče još dve informacije. Prva je da je lekarski tim Reala već doputovao u Pariz, kako bi u kampu francuske selekcije podvrgao Mendija medicinskim testovima i uverio se da sa te strane nema komplikacija pred potpis. A drugi se tiče saznanja da je sportski direktor Liona Žuninjo Penambukano krenuo u potragu za novim levim bekom.

Što se Reala tiče, trener Zinedin Zidan insistirao je na dolasku Mendija kao podršci prvom izboru na poziciji levog beka, Marselu. Imajući u vidu da je Brazilac prešao zenit karijere i da je sve češće sklon povredama, velike su šanse da Ferlan dobije zadovoljavajuću minutažu. U tom slučaju treći levi bek postao bi Serhio Regilon, ali bi izvesno potražio sreću na nekom drugom mestu, u vidu pozajmice.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar