Најпрљавији предмети

Неке предмете често користимо а на њима се „смешта“ огроман број бактерија, па би требало обратити посебну пажњу како очувати хигијену руку.

Здравље 04.06.2019 | 09:14
Најпрљавији предмети
Ако сте претерано гадљиви, можда не би требало да прочитате остатак текста, јер ћемо навести неке од предмета које често користимо, а крију највише бактерија.

Јеловници - менији у ресторану имају чак сто пута више бактерија него ве-це шоље, тако да добро оперите руке након листања и одабира јела.

Течни сапун у јавним тоалетима - погодно су тло за развој бактерија, па би требало да после узимања сапуна руке перете барем 20 секунди.

Цедиљка за лимун - пронађено је да готово 70 одсто ових цедиљки садржи микробе који узрокују болести, па и ешерихију коли.

Корпа у продавници - право је легло бактерија, јер може да има и до 11 милиона микроорганизама, укључујући и оне из сировог меса.

Кваке и позивни дугмићи у лифтовима - готово их нико не чисти, па је на њима мноштво бактерија. Зато их отварајте лактовима, користите средство за дезинфекцију руку или степенице.

Банкомати, новац и платне картице - лепо је кад вам се новац "лепи" за руке, али на наведене ставке просто се лепе и бактерије.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар