Najprljaviji predmeti

Neke predmete često koristimo a na njima se „smešta“ ogroman broj bakterija, pa bi trebalo obratiti posebnu pažnju kako očuvati higijenu ruku.

Zdravlje 04.06.2019 | 09:14
Najprljaviji predmeti
Ako ste preterano gadljivi, možda ne bi trebalo da pročitate ostatak teksta, jer ćemo navesti neke od predmeta koje često koristimo, a kriju najviše bakterija.

Jelovnici - meniji u restoranu imaju čak sto puta više bakterija nego ve-ce šolje, tako da dobro operite ruke nakon listanja i odabira jela.

Tečni sapun u javnim toaletima - pogodno su tlo za razvoj bakterija, pa bi trebalo da posle uzimanja sapuna ruke perete barem 20 sekundi.

Cediljka za limun - pronađeno je da gotovo 70 odsto ovih cediljki sadrži mikrobe koji uzrokuju bolesti, pa i ešerihiju koli.

Korpa u prodavnici - pravo je leglo bakterija, jer može da ima i do 11 miliona mikroorganizama, uključujući i one iz sirovog mesa.

Kvake i pozivni dugmići u liftovima - gotovo ih niko ne čisti, pa je na njima mnoštvo bakterija. Zato ih otvarajte laktovima, koristite sredstvo za dezinfekciju ruku ili stepenice.

Bankomati, novac i platne kartice - lepo je kad vam se novac "lepi" za ruke, ali na navedene stavke prosto se lepe i bakterije.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar