Малдинијев Милан добија контуре...

Ђампаолу 2. 000. 000 по сезони, неће бити великих појачања! Почетак новог циклуса у Милану. . .

Фудбал 04.06.2019 | 10:21
Малдинијев Милан добија контуре...
Милан је на новом почетку, следе корените промене.

Митски капитен клуба Паоло Малдини је данас потврдио да преузима улогу техничког директора клуба коју је у претходних годину и кусур дана обављао његов некадашњи саиграч Леонардо. Хијерархијски, Малдини ће напредовати за позицију изнад пошто је до сада био спортски директор. Изнад њега ће као генерални директор бити Иван Газидис, затим председник Паоло Скарони чија функција је више церемонијална и власници клуба Гордон и Пол Сингер. Американци су власници инвестиционог фонда Елиот у чије руке је Милан прешао после банкрота кинеских газди. Газидис је њихов човек од поверења задужен за логистику и финансије, а Малдини ће сада имати одрешене руке као први човек спортског сектора.

Легендарни дефанзивац се данима колебао да ли да остане у клубу и на крају је прихватио после данашњег састанка са Газидисом.

“Оптимиста сам”, кратко је одговорио Малдини после састанка и питања да ли ће прихватити понуђену функцију.

Италијански медији јављају да је све договорено, а на друштвеним мрежама је причу повредила и Малдинијевасупруга Адријана Фоса.

Такође, медији на Апенинима откривају и да је Малдини већ успешно обавио први задатак. Договорио је новог тренера. Рећ је о Сампдоријином стратегу Марку Ђампаолу са којим се јуче састао  у летовалишту Роди Гарганико на југу Италије где се италијански стручњак налази на одмору. Малдини и Ђампаоло су договорили трогодишњу сарадњу вредну 2.000.000 евра по сезони, а тренер ће за особом довести комплетан стручни штаб из Сампдприје који броји шесторицу чланова.

Ђампаоло је годинама важио за једног од најперспективнијих италијанских тренера, али му се коцкице нису поклопиле да преузме неки велики клуб. Екипе су му играле допадљив фудбал, оставио је одличан утисак у Сијени, Емполију и на крају у Сампдорији коју је тренирао у претходне три године. Повремено се у том периоду помињао као кандидат за клупе Милана, Интера, Роме, па чак и Јувентуса. Најближи је био Милану 2015. године као Галијанијев кандидат али се Берлускони на крају ипак одлучио за Синишу Михајловића.

После тренера, Малдини ће именовати спортског директора и шефа омладинске школе. За прву функцију су најозбиљнији кандидати Игли Таре из Лација којем је понуђена дупло већа плата и Рикардо Бигон, директор Болоње, а некада први оперативац Наполија. Први човек омладинског погона би требало да постане Малдинијев некадашњи саиграч Анђело Карбоне.  

А што се тиче прелазног рока, Малдини неће имати много посла. Не очекују се велика и скупа појачања у Наполију. Тренер Ђампаоло је пристао да му окосницу тима чине играчи из актуелног састава. С тим што се очекује промена формације на 4-2-3-1 и играње са двојицом нападача Кутронеом и Пјонтеком у тандему, док би Лукас Пакета у улози ”десетке” имао кључну улогу у Ђампаоловим плановима.

Ђампаоло би од појачања могао евентуално да одбије нека скромна имена попут Малкома из Барселоне, Прета и Андерсена из Сампдорије, Марија Руија из Наполија…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар