Maldinijev Milan dobija konture...

Đampaolu 2. 000. 000 po sezoni, neće biti velikih pojačanja! Početak novog ciklusa u Milanu. . .

Fudbal 04.06.2019 | 10:21
Maldinijev Milan dobija konture...
Milan je na novom početku, slede korenite promene.

Mitski kapiten kluba Paolo Maldini je danas potvrdio da preuzima ulogu tehničkog direktora kluba koju je u prethodnih godinu i kusur dana obavljao njegov nekadašnji saigrač Leonardo. Hijerarhijski, Maldini će napredovati za poziciju iznad pošto je do sada bio sportski direktor. Iznad njega će kao generalni direktor biti Ivan Gazidis, zatim predsednik Paolo Skaroni čija funkcija je više ceremonijalna i vlasnici kluba Gordon i Pol Singer. Amerikanci su vlasnici investicionog fonda Eliot u čije ruke je Milan prešao posle bankrota kineskih gazdi. Gazidis je njihov čovek od poverenja zadužen za logistiku i finansije, a Maldini će sada imati odrešene ruke kao prvi čovek sportskog sektora.

Legendarni defanzivac se danima kolebao da li da ostane u klubu i na kraju je prihvatio posle današnjeg sastanka sa Gazidisom.

“Optimista sam”, kratko je odgovorio Maldini posle sastanka i pitanja da li će prihvatiti ponuđenu funkciju.

Italijanski mediji javljaju da je sve dogovoreno, a na društvenim mrežama je priču povredila i Maldinijevasupruga Adrijana Fosa.

Takođe, mediji na Apeninima otkrivaju i da je Maldini već uspešno obavio prvi zadatak. Dogovorio je novog trenera. Reć je o Sampdorijinom strategu Marku Đampaolu sa kojim se juče sastao  u letovalištu Rodi Garganiko na jugu Italije gde se italijanski stručnjak nalazi na odmoru. Maldini i Đampaolo su dogovorili trogodišnju saradnju vrednu 2.000.000 evra po sezoni, a trener će za osobom dovesti kompletan stručni štab iz Sampdprije koji broji šestoricu članova.

Đampaolo je godinama važio za jednog od najperspektivnijih italijanskih trenera, ali mu se kockice nisu poklopile da preuzme neki veliki klub. Ekipe su mu igrale dopadljiv fudbal, ostavio je odličan utisak u Sijeni, Empoliju i na kraju u Sampdoriji koju je trenirao u prethodne tri godine. Povremeno se u tom periodu pominjao kao kandidat za klupe Milana, Intera, Rome, pa čak i Juventusa. Najbliži je bio Milanu 2015. godine kao Galijanijev kandidat ali se Berluskoni na kraju ipak odlučio za Sinišu Mihajlovića.

Posle trenera, Maldini će imenovati sportskog direktora i šefa omladinske škole. Za prvu funkciju su najozbiljniji kandidati Igli Tare iz Lacija kojem je ponuđena duplo veća plata i Rikardo Bigon, direktor Bolonje, a nekada prvi operativac Napolija. Prvi čovek omladinskog pogona bi trebalo da postane Maldinijev nekadašnji saigrač Anđelo Karbone.  

A što se tiče prelaznog roka, Maldini neće imati mnogo posla. Ne očekuju se velika i skupa pojačanja u Napoliju. Trener Đampaolo je pristao da mu okosnicu tima čine igrači iz aktuelnog sastava. S tim što se očekuje promena formacije na 4-2-3-1 i igranje sa dvojicom napadača Kutroneom i Pjontekom u tandemu, dok bi Lukas Paketa u ulozi ”desetke” imao ključnu ulogu u Đampaolovim planovima.

Đampaolo bi od pojačanja mogao eventualno da odbije neka skromna imena poput Malkoma iz Barselone, Preta i Andersena iz Sampdorije, Marija Ruija iz Napolija…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar