РГ: За Лејвера је Новак главни фаворит!

Некадашњи тениски шампион мисли да Ђоковић може не само да освоји Ролан Гарос, већ и сва четири највећа турнира у 2019. години.

Тенис 04.06.2019 | 10:40
РГ: За Лејвера је Новак главни фаворит!
Род Лејвер и Новак Ђоковић једини су тенисери у историји, који су истовремено били шампиони сва четири гренд слем турнира - Аустралијан опена, Ролан Гароса, Вимблдона и УС опена.

Оно што је сада 80-годишњем Аустралијанцу пошло за руком, а Србину још није, то је да на поменута четири такмичења тријумфује у истој години.

Лејвер је то урадио 1962. и 1969, док Новак ове недеље у Паризу може други пут у каријери да "веже" четири највредније титуле, али би за "годишњи слем" онда морао да одбрани трон и на Вимблдону (где је 2018. започео актуелни низ) и на УС опену.

"У овом тренутку, за мене је главни фаворит вероватно Новак. Онда иде Рафа, па сви остали", рекао је Лејвер новинарима у Паризу.

"Дивим се играчима као што је Новак, због свега оног што може да уради на терену, али и због константности. Ценим начин на који он игра. Његова игра није 'бенг, бенг, бенг, асови, волеји', већ сваки поен гради и осваја са основне линије".

Ђоковић на путу до четвртфинала није испустио ниједан сет. У среду га у четвртфиналу очекује Александер Зверев, а онда, ако победи, Доминик Тим или Карен Хачанов.

У другој половини жреба су Рафаел Надал и Роџер Федерер, који би могли да се сретну у полуфиналу.

"Новак је већ освојио Аустралијан опен. Ако победи и овде, онда је на путу да направи календарски слем. Наравно, дуг је пут до тог циља, али верујем да ће овде бити на најтежем испиту, било да се састане са Надалом, Федерером или Вавринком, који је управо добио један велики меч", рекао је Род Лејвер.

Осврнувши се на Федерера, који се на Ролан Гаросу такмичи после трогодишње паузе, Лејвер је оценио да се "свакако налази у трци", али да није сигуран да га је неко до сада ставио на озбиљан тест.

"На почетку турнира је ту 128 тенисера, али за титулу мораш да победиш само њих седморицу. Ипак, мислим да би играч као што је Рафа био врло незгодан за Роџера, ако би дошло до тог дуела".

Федерер и Стен Вавринка, односно Надал и Кеи Нишикори, одмериће снаге у уторак поподне, у првим четвртфиналним сусретима Отвореног првенства Француске.

Ђоковић и Зверев, односно Тим и Хачанов, на терен ће изаћи у среду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар