RG: Za Lejvera je Novak glavni favorit!

Nekadašnji teniski šampion misli da Đoković može ne samo da osvoji Rolan Garos, već i sva četiri najveća turnira u 2019. godini.

Tenis 04.06.2019 | 10:40
RG: Za Lejvera je Novak glavni favorit!
Rod Lejver i Novak Đoković jedini su teniseri u istoriji, koji su istovremeno bili šampioni sva četiri grend slem turnira - Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US opena.

Ono što je sada 80-godišnjem Australijancu pošlo za rukom, a Srbinu još nije, to je da na pomenuta četiri takmičenja trijumfuje u istoj godini.

Lejver je to uradio 1962. i 1969, dok Novak ove nedelje u Parizu može drugi put u karijeri da "veže" četiri najvrednije titule, ali bi za "godišnji slem" onda morao da odbrani tron i na Vimbldonu (gde je 2018. započeo aktuelni niz) i na US openu.

"U ovom trenutku, za mene je glavni favorit verovatno Novak. Onda ide Rafa, pa svi ostali", rekao je Lejver novinarima u Parizu.

"Divim se igračima kao što je Novak, zbog svega onog što može da uradi na terenu, ali i zbog konstantnosti. Cenim način na koji on igra. Njegova igra nije 'beng, beng, beng, asovi, voleji', već svaki poen gradi i osvaja sa osnovne linije".

Đoković na putu do četvrtfinala nije ispustio nijedan set. U sredu ga u četvrtfinalu očekuje Aleksander Zverev, a onda, ako pobedi, Dominik Tim ili Karen Hačanov.

U drugoj polovini žreba su Rafael Nadal i Rodžer Federer, koji bi mogli da se sretnu u polufinalu.

"Novak je već osvojio Australijan open. Ako pobedi i ovde, onda je na putu da napravi kalendarski slem. Naravno, dug je put do tog cilja, ali verujem da će ovde biti na najtežem ispitu, bilo da se sastane sa Nadalom, Federerom ili Vavrinkom, koji je upravo dobio jedan veliki meč", rekao je Rod Lejver.

Osvrnuvši se na Federera, koji se na Rolan Garosu takmiči posle trogodišnje pauze, Lejver je ocenio da se "svakako nalazi u trci", ali da nije siguran da ga je neko do sada stavio na ozbiljan test.

"Na početku turnira je tu 128 tenisera, ali za titulu moraš da pobediš samo njih sedmoricu. Ipak, mislim da bi igrač kao što je Rafa bio vrlo nezgodan za Rodžera, ako bi došlo do tog duela".

Federer i Sten Vavrinka, odnosno Nadal i Kei Nišikori, odmeriće snage u utorak popodne, u prvim četvrtfinalnim susretima Otvorenog prvenstva Francuske.

Đoković i Zverev, odnosno Tim i Hačanov, na teren će izaći u sredu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar