Император наредио: Дајте више тог Грујића!

Српски везиста све траженији. . . !

Фудбал 04.06.2019 | 08:21
Император наредио: Дајте више тог Грујића!
Можда је у Енгелској изгубио две године, али је зато Марко Грујић за само једну сезону у Немачкој добио много. И показао зашто га је довео Ливерпул и зашто су га тада желели многи други клубови из “лига петице”.

Грујић је препородио каријеру на једногодишњој позајмици у Херти и скренуо пажњу многих заинтересованих клубова. После Ајнтрахта, Вердера, Лација и Торина, за Ливерпуловог везисту се интересује и Галатасарај, пишу турски медији.

Додуше, вест о интересовању турског великана за Грујића није велика новост. Истанбулски клуб прати Грујићајош из времена када је играо за Црвену звезду. Тада су га хтели, али је Ливерпул био понуда која се не одбија. Наставили су да га прате и када је опет заиграо на високом нивоу у Херти, опет су активирали интересовање.

Турски медији пишу да Фатих Терим лично инсистира на довођењу српског везиста којег дуго прати. Популарни Император је апеловао на клупске челнике да му доведу Грујића као једно од кључних појачања за следећу сезону у којој ће Галатасарај бити ученик Лиге шампиона и браниће титулу на домаћем тлу.

А Теримова реч у Галати има већу тежину него код осталих тренера јер је човек жива легенда клуба…

Још се не зна какав је Ливерпулов план са Грујићем и очекује се да Јирген Клоп пресече и одлучи каква је даља стратегија са српским везистом. Грујићев уговор са Ливерпулом траје до 2023. године, продужен је летос и то довољно говори о намери клуба да се не одриче српског везисте тако лако. Међутим, конкуренција је тренутно жестока и нова позајмица би могла да буде најреалнија опција.

Херта би да продужи позајмицу некадашњег Звездиног фудбалера пошто откуп није релна прича због цене од 20.000.000 фунти коју је одредио Ливерпул. Шушкало се да би Клоп најрадије послао Грујића на позајмицу у Вердер код младог тренера Флоријана Кофелта којег јако цени и са којим је често у контакту. Наводно би због Кофелта, клуб из Бремена био најбољи избор за развој Грујићеве каријере, али Галата нуди и опцију играња у Лиги шампиона.

Како год, Грујић не мора да брине за наставак каријере. Понуда има и само се чека Јирген Клоп да одлучи шта даље.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар