Imperator naredio: Dajte više tog Grujića!

Srpski vezista sve traženiji. . . !

Fudbal 04.06.2019 | 08:21
Imperator naredio: Dajte više tog Grujića!
Možda je u Engelskoj izgubio dve godine, ali je zato Marko Grujić za samo jednu sezonu u Nemačkoj dobio mnogo. I pokazao zašto ga je doveo Liverpul i zašto su ga tada želeli mnogi drugi klubovi iz “liga petice”.

Grujić je preporodio karijeru na jednogodišnjoj pozajmici u Herti i skrenuo pažnju mnogih zainteresovanih klubova. Posle Ajntrahta, Verdera, Lacija i Torina, za Liverpulovog vezistu se interesuje i Galatasaraj, pišu turski mediji.

Doduše, vest o interesovanju turskog velikana za Grujića nije velika novost. Istanbulski klub prati Grujićajoš iz vremena kada je igrao za Crvenu zvezdu. Tada su ga hteli, ali je Liverpul bio ponuda koja se ne odbija. Nastavili su da ga prate i kada je opet zaigrao na visokom nivou u Herti, opet su aktivirali interesovanje.

Turski mediji pišu da Fatih Terim lično insistira na dovođenju srpskog vezista kojeg dugo prati. Popularni Imperator je apelovao na klupske čelnike da mu dovedu Grujića kao jedno od ključnih pojačanja za sledeću sezonu u kojoj će Galatasaraj biti učenik Lige šampiona i braniće titulu na domaćem tlu.

A Terimova reč u Galati ima veću težinu nego kod ostalih trenera jer je čovek živa legenda kluba…

Još se ne zna kakav je Liverpulov plan sa Grujićem i očekuje se da Jirgen Klop preseče i odluči kakva je dalja strategija sa srpskim vezistom. Grujićev ugovor sa Liverpulom traje do 2023. godine, produžen je letos i to dovoljno govori o nameri kluba da se ne odriče srpskog veziste tako lako. Međutim, konkurencija je trenutno žestoka i nova pozajmica bi mogla da bude najrealnija opcija.

Herta bi da produži pozajmicu nekadašnjeg Zvezdinog fudbalera pošto otkup nije relna priča zbog cene od 20.000.000 funti koju je odredio Liverpul. Šuškalo se da bi Klop najradije poslao Grujića na pozajmicu u Verder kod mladog trenera Florijana Kofelta kojeg jako ceni i sa kojim je često u kontaktu. Navodno bi zbog Kofelta, klub iz Bremena bio najbolji izbor za razvoj Grujićeve karijere, ali Galata nudi i opciju igranja u Ligi šampiona.

Kako god, Grujić ne mora da brine za nastavak karijere. Ponuda ima i samo se čeka Jirgen Klop da odluči šta dalje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar