ТБ: Стота беба у Удружењу "Бебе"

Дејана Матовић (31) из Требиња родила је, након вантјелесне оплодње остварене преко Удружења породица с проблемом стерилитета "Бебе", маленог Вујадина, стоту бебу у овом удружењу.

Република Српска 03.06.2019 | 20:44
ТБ: Стота беба у Удружењу "Бебе"
Пресрећни мама Дејана и тата Ђорђе с маленим Вујадином у наручју дочекали су у свом стану након изласка из породилишта градоначелника Требиња Мирка Ћурића, предсједницу Удружења "Бебе" Снежану Миситу и директорицу требињске филијале Фонда здравства РС Валерију Лакић изразима захвалности за све што су учинили за њих и што, како каже срећна мама, чине за чланове овог удружења.

"Диван је осјећај и јако смо срећни, несвјесни још шта нам се десило, јер смо након пет година брака и другог покушаја вантјелесне оплодње добили овог малог гаравог, који је стигао кући и с којим ћемо, ако бог да, уживати цијели живот", казала је поносна мама.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је, уз честитке Матовићима, поручио да ће породице с проблемом стерилитета и убудуће као и досад приоритетно третирати и да ће им уз четврту бесплатну оплодњу, коју финансира град Требиње, пружати и другу помоћ, зависно од материјалног статуса.

"Ми смо опредијељени да у овим активностима нема лимита, односно да износ средстава нећемо оспоравати, већ ћемо радити онако како предлажу чланови овог удружења, као што смо и досад радили. Од 22 захтјева која су досад дошла у Градску управу - сви су одобрени и реализовани у стопроцентном износу, у зависности од финансијског стања у породици", истакао је Ћурић.

Он је казао да је Требињу свака од ових беба једнако значајна, због чега је поводом рођења малог Вујадина свих стотину беба добило по стотину марака.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

04.06.2019 06:19

А већ их је преко 400000 на бироу незапослено, то чека и те бебе које се рађају.

ОДГОВОРИТЕ