TB: Stota beba u Udruženju "Bebe"

Dejana Matović (31) iz Trebinja rodila je, nakon vantjelesne oplodnje ostvarene preko Udruženja porodica s problemom steriliteta "Bebe", malenog Vujadina, stotu bebu u ovom udruženju.

Republika Srpska 03.06.2019 | 20:44
TB: Stota beba u Udruženju "Bebe"
Presrećni mama Dejana i tata Đorđe s malenim Vujadinom u naručju dočekali su u svom stanu nakon izlaska iz porodilišta gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, predsjednicu Udruženja "Bebe" Snežanu Misitu i direktoricu trebinjske filijale Fonda zdravstva RS Valeriju Lakić izrazima zahvalnosti za sve što su učinili za njih i što, kako kaže srećna mama, čine za članove ovog udruženja.

"Divan je osjećaj i jako smo srećni, nesvjesni još šta nam se desilo, jer smo nakon pet godina braka i drugog pokušaja vantjelesne oplodnje dobili ovog malog garavog, koji je stigao kući i s kojim ćemo, ako bog da, uživati cijeli život", kazala je ponosna mama.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, uz čestitke Matovićima, poručio da će porodice s problemom steriliteta i ubuduće kao i dosad prioritetno tretirati i da će im uz četvrtu besplatnu oplodnju, koju finansira grad Trebinje, pružati i drugu pomoć, zavisno od materijalnog statusa.

"Mi smo opredijeljeni da u ovim aktivnostima nema limita, odnosno da iznos sredstava nećemo osporavati, već ćemo raditi onako kako predlažu članovi ovog udruženja, kao što smo i dosad radili. Od 22 zahtjeva koja su dosad došla u Gradsku upravu - svi su odobreni i realizovani u stoprocentnom iznosu, u zavisnosti od finansijskog stanja u porodici", istakao je Ćurić.

On je kazao da je Trebinju svaka od ovih beba jednako značajna, zbog čega je povodom rođenja malog Vujadina svih stotinu beba dobilo po stotinu maraka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ре

04.06.2019 06:19

А већ их је преко 400000 на бироу незапослено, то чека и те бебе које се рађају.

ODGOVORITE