Момир Илић: Можда сам ја баксуз...

"Поносан сам на све", поручио је српски ас Момир Илић који у трећем покушају с Веспремом није успео да дође до пехара Лиге шампиона.

Остали спортови 03.06.2019 | 11:58
Момир Илић: Можда сам ја баксуз...
Крај велике играчке каријере!

Момир Илић (37) се у финалу Лиге шампиона опростио од професионалне рукометне каријере, али није имао среће да на крају подигне и пехар намењен шампиону "старог континента".

Играчи скопског Вардара су у славили у мечу за трофеј против Веспрема (27:24) и тако се упркос свим проблемима, појединци нису добили плату већ шест месеци, вратили на кров Европе на ком су били и пре две сезоне.

"Плашили смо да се не спустимо на њихов ниво игре, ширили су нас у средини, два нижа играча су долазила између пивота, то је нешто што се зна, ништа ново, али нисмо у глави били спремни.Спали смо на тај темпо и то нас је коштало првог полувремена. У другом смо већ играли боље, али нисмо успели", казао је Момир Илић за сајт "Балкан Хандбалл" након пораза у последњој утакмици каријере.

Ово је био трећи покушај српског аса да освоји пехар Лиге шампиона са Веспремом, али му тај број није био срећан...

"Да ли сам ја баксуз или шта се дешава, не знам... Малопре сам вртео све у глави, волео сам да се ово све заокружи и освојим Лигу шампиона, али шта да се ради", рекао је Илић.

Мађарски гигант је пре овог финала губио и 2014/15 од Барселоне и 2015/16 од Кјелцеа, тако да је Момир Илић остао на две освојене титуле Лиги шампиона са Килом, за који је играо у најбољим играчким годинама.

ДЕЈАН МИЛОСАВЉЕВ

У дресу Вардара бриљирао је српски голман Дејан Милосављев, који после овог меча прелази у Берлин, а у изјави за "Балкан Хандбалл" захвалио је више пута тренеру голмана Дејану Перићу, док је у неверици одмахивао главом да је његова екипа успела да освоји пехар:

"Гледам вас и не верујем", поручио је Милосављев.

"Поносан сам на све. Кад кренем од почетка, све се добро направило и срећан сам заиста. Неке ствари буду и прођу у животу, али сам срећан што сам играо овако леп спорт", рекао је Илић и поручио да је једна ствар важнија од трофеја у животу.

"Од титула је важније да се деца баве спортом. Волео бих рукометом, али добро је било којим", додао је Илић који ће наредне сезоне бити у стручном штабу Веспрема.

"Још немам осећај да завршавам каријеру, можда ми се то врати већ сутра..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар