Србац у знаку Пете џипијаде

У организацији Ронилачког клуба „Жабац, у чијем саставу дјелује и Офф роад секција, одржана је дводневна традиционална манифестација „Србачка џипијада“ која је окупила око 200 љубитеља овог екстремног спорта, дружења и забаве из више општина Републике Српске.

Република Српска 02.06.2019 | 17:30
Србац у знаку Пете џипијаде
Након окупљања испред Спортске дворане „9. Јануар“  у Српцу,  72 посаде разних џипова јуче се запутило према Лепеници, одакле су имали задатак да савладају захтјевну планинску стазу на планини Мотајици у двије етапе дуге око двадесетак километара. Ионаку тешку трасу, киша је учинила још тежом, па су возачи морали уложити додатне напоре и показати велику храброст како би савладали бројне препреке.



Уз мноштво згода и незгода, западања и помагања једни другима, већина возача је у томе успјела без већих посљедица. Учесници овог подухвата су на Мотајици имали и заједнички ручак.



По повратку у Србац чекала их је забава уз пиће и музику која је трајала до првих јутарњих часова. Ова спортско-рекреативна и забавна манифестација, која је и поред кишног времена  и овога  пута изазвала интересовање бројних Српчана, посебно младих, окончана је на полигону, гдје је тринаест најодважнијих возача имало задатак да савлада веома тешке стазе.

Присутни гледаоци су се дивили спретности  и знању возача џипова, који су за свој труд и показано знање заслужено наградјени бурним аплаузима.



„Морамо изразити велико задовољство што је ова наша пета џипијада успјешно одржана и поред доста лоших временских услова. Реализовано је све што је планирано, а најважније од свега је то да није било ни једног ексцеса или повреде учесника“, изјавили су чланови Организационог одбора Милорад Лепир и  Драшко Момић.

Они додају да су на „Србачкој џипијади“, поред чланова домаћег клуба учествовали су и представници Мото-клубова из Бијељине, Брчког, Теслића, Добоја, Бањалуке, Дубице и још неких мјеста.

(БН/С. К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јасно

02.06.2019 15:46

Велике главе,празне,целаве или нацелаво осисане,дебели напумпани вратови и разумије се безброј тетоваза,е то су ти лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПЦАНИН53

02.06.2019 17:26

АЛО. Засто то коме смета? Та традиција дуга је висе од двадесетак година ,донијели су је "Југовици" из Свитзе ,и Њемацке ми смо ју прихватили и то је цисто безазлено друзење(без икакве политике) .Толико.

Name

Ниђе Везе

02.06.2019 17:49

Па заборавио си набројати инжењере, докторе, адвокате, пензионере... То твоје мишљење је више него субјективно. Ово је хоби и спорт за истинске љубитеље природе, вожње и адреналина. Људе које познајем из овог спорта су велики хуманисти!

Name

ИСТИНА

02.06.2019 18:48

Боље би било да са ђжиповима ору неузоране њиве и на тај нашин хране гладне кад су велики хуманитарци. Гдје то они зарадише паре на хуман начин, кад је Република Српска простор са најнехуманим односом према запосленим код приватника.

Name

Рале

02.06.2019 20:21

Ал' се ти налупа глупости. Непобједив си.

Name

Нема нама помо

03.06.2019 05:29

Којих све кретена има, мајко рођена. Будалама све смета. Људи су се сами организовали, од својих пара организовали дружење и забаву, и опет није добро. Стварно смо кретенчине до даске. Да нису можда требали одржати параду, ону модерну, ону "ИН"'?