Srbac u znaku Pete džipijade

U organizaciji Ronilačkog kluba „Žabac, u čijem sastavu djeluje i Off road sekcija, održana je dvodnevna tradicionalna manifestacija „Srbačka džipijada“ koja je okupila oko 200 ljubitelja ovog ekstremnog sporta, druženja i zabave iz više opština Republike Srpske.

Republika Srpska 02.06.2019 | 17:30
Srbac u znaku Pete džipijade
Nakon okupljanja ispred Sportske dvorane „9. Januar“  u Srpcu,  72 posade raznih džipova juče se zaputilo prema Lepenici, odakle su imali zadatak da savladaju zahtjevnu planinsku stazu na planini Motajici u dvije etape duge oko dvadesetak kilometara. Ionaku tešku trasu, kiša je učinila još težom, pa su vozači morali uložiti dodatne napore i pokazati veliku hrabrost kako bi savladali brojne prepreke.



Uz mnoštvo zgoda i nezgoda, zapadanja i pomaganja jedni drugima, većina vozača je u tome uspjela bez većih posljedica. Učesnici ovog poduhvata su na Motajici imali i zajednički ručak.



Po povratku u Srbac čekala ih je zabava uz piće i muziku koja je trajala do prvih jutarnjih časova. Ova sportsko-rekreativna i zabavna manifestacija, koja je i pored kišnog vremena  i ovoga  puta izazvala interesovanje brojnih Srpčana, posebno mladih, okončana je na poligonu, gdje je trinaest najodvažnijih vozača imalo zadatak da savlada veoma teške staze.

Prisutni gledaoci su se divili spretnosti  i znanju vozača džipova, koji su za svoj trud i pokazano znanje zasluženo nagradjeni burnim aplauzima.



„Moramo izraziti veliko zadovoljstvo što je ova naša peta džipijada uspješno održana i pored dosta loših vremenskih uslova. Realizovano je sve što je planirano, a najvažnije od svega je to da nije bilo ni jednog ekscesa ili povrede učesnika“, izjavili su članovi Organizacionog odbora Milorad Lepir i  Draško Momić.

Oni dodaju da su na „Srbačkoj džipijadi“, pored članova domaćeg kluba učestvovali su i predstavnici Moto-klubova iz Bijeljine, Brčkog, Teslića, Doboja, Banjaluke, Dubice i još nekih mjesta.

(BN/S. K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jasno

02.06.2019 15:46

Velike glave,prazne,celave ili nacelavo osisane,debeli napumpani vratovi i razumije se bezbroj tetovaza,e to su ti lopovi!

ODGOVORITE
Name

SRPCANIN53

02.06.2019 17:26

ALO. Zasto to kome smeta? Ta tradicija duga je vise od dvadesetak godina ,donijeli su je "Jugovici" iz Svitze ,i Njemacke mi smo ju prihvatili i to je cisto bezazleno druzenje(bez ikakve politike) .Toliko.

Name

Niđe Veze

02.06.2019 17:49

Pa zaboravio si nabrojati inženjere, doktore, advokate, penzionere... To tvoje mišljenje je više nego subjektivno. Ovo je hobi i sport za istinske ljubitelje prirode, vožnje i adrenalina. Ljude koje poznajem iz ovog sporta su veliki humanisti!

Name

ISTINA

02.06.2019 18:48

Bolje bi bilo da sa đžipovima oru neuzorane njive i na taj našin hrane gladne kad su veliki humanitarci. Gdje to oni zaradiše pare na human način, kad je Republika Srpska prostor sa najnehumanim odnosom prema zaposlenim kod privatnika.

Name

Rale

02.06.2019 20:21

Al' se ti nalupa gluposti. Nepobjediv si.

Name

Nema nama pomo

03.06.2019 05:29

Kojih sve kretena ima, majko rođena. Budalama sve smeta. Ljudi su se sami organizovali, od svojih para organizovali druženje i zabavu, i opet nije dobro. Stvarno smo kretenčine do daske. Da nisu možda trebali održati paradu, onu modernu, onu "IN"'?