Поносни Маурисио Покетино...

Сазревамо и учимо, ми смо сада Ливерпул из прошле године.  Аргентинац каже да нема шта да замери играчима и не помишља на предају.

Фудбал 02.06.2019 | 14:41
Поносни Маурисио Покетино...
Понос - то је главно осећање које после пораза у мадридском финалу са собом у Лондон носи менаџер Певаца Маурисио Покетино. 

"Осећам се јако поносно због играча и због напора који су уложили вечерас, због начина на који су се борили. Нисмо имали среће, примили смо први гол из пенала. Борили смо се и играли добро у другом полувремену. Зато сам поносан, несрећан због пораза, али поносан. Тешко је када кренеш од 0:1, морали смо да мењамо план, али мислим да су и наши навијачи поносни, да упркос неуспеху можемо да будемо оптимисти", оценио је Покетино.

О спорном пеналу за Црвене у 23. секунди Аргентинац каже:

"Тај детаљ је био последица ситуације за коју не можете да се приремите. Нико не очекује да ће губити 1:0 после само минута игре. Ментално, било нам је јако тешко, али и то је део сазревања и сакупљања искуства, исто као што је био случај са Ливерпулом прошле сезоне у којој је изгубио финале у Кијеву. Ми смо сада тај тим."

У његовом обраћању нема ни трунке жаљења.

"Задовољан сам што водим овакву групу фудбалера. Чеситике Ливерпулу, стандарди су порасли, наша игра данас није била довољна за нешто више. Штета. Али желимо опет да играмо ово финале, ово је најбоља утакмица уз финале Светског првенства. Нема предаје. Све је у труду, вери и грађењу новог звезданог пута као што је био овај. И надам се да ћемо ускоро поновити то", закључио је Маурисио Покетино.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар