Ponosni Maurisio Poketino...

Sazrevamo i učimo, mi smo sada Liverpul iz prošle godine.  Argentinac kaže da nema šta da zameri igračima i ne pomišlja na predaju.

Fudbal 02.06.2019 | 14:41
Ponosni Maurisio Poketino...
Ponos - to je glavno osećanje koje posle poraza u madridskom finalu sa sobom u London nosi menadžer Pevaca Maurisio Poketino. 

"Osećam se jako ponosno zbog igrača i zbog napora koji su uložili večeras, zbog načina na koji su se borili. Nismo imali sreće, primili smo prvi gol iz penala. Borili smo se i igrali dobro u drugom poluvremenu. Zato sam ponosan, nesrećan zbog poraza, ali ponosan. Teško je kada kreneš od 0:1, morali smo da menjamo plan, ali mislim da su i naši navijači ponosni, da uprkos neuspehu možemo da budemo optimisti", ocenio je Poketino.

O spornom penalu za Crvene u 23. sekundi Argentinac kaže:

"Taj detalj je bio posledica situacije za koju ne možete da se priremite. Niko ne očekuje da će gubiti 1:0 posle samo minuta igre. Mentalno, bilo nam je jako teško, ali i to je deo sazrevanja i sakupljanja iskustva, isto kao što je bio slučaj sa Liverpulom prošle sezone u kojoj je izgubio finale u Kijevu. Mi smo sada taj tim."

U njegovom obraćanju nema ni trunke žaljenja.

"Zadovoljan sam što vodim ovakvu grupu fudbalera. Česitike Liverpulu, standardi su porasli, naša igra danas nije bila dovoljna za nešto više. Šteta. Ali želimo opet da igramo ovo finale, ovo je najbolja utakmica uz finale Svetskog prvenstva. Nema predaje. Sve je u trudu, veri i građenju novog zvezdanog puta kao što je bio ovaj. I nadam se da ćemo uskoro ponoviti to", zaključio je Maurisio Poketino.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar