РГ: Серена већ испала!

Некада најбоља тенисерка света елиминисана у тречем колу Ролан Гароса.  Нови потрес у Паризу – Кенинова елиминисала Серену Вилијамс! Америчка тенисерка Софија Кенин савладала је Серену Вилијамс са 2-0 у сетовима и пласирала се у осмину финала Ролан Гароса.

Тенис 01.06.2019 | 22:00
РГ: Серена већ испала!
Софија Кенин је веома млада тенисерка, има свега 20 година и победом над искусном Сереном Вилијамс је направила велики корак у својој каријери и пласманом у осмину финала на Ролан Гаросу скренула пажњу на себе.

Меч је почео прилично мирно, тенисерке су добро сервирале, освајале поене и све до петог гема није било изненађења. Тада је Софија Кенин успела да узме брејк и поведе са 3:2, да би добро одсервирала за 4:2 и онда је стигао дупли брејк и двадесетогодишњакиња на свом сервису затвара први сет резултатом 6:2.

Серена је била уздрмана, како својом лошом игром, тако и реакцијама Софије Кенин која је проверавала сваку лоптицу и преиспитивала судијске одлуке, што је на моменте довело и до звиждука са трибина, али Кенинову није превише омело.

Софија Кенин је други сет почела баш онако како је прижељкивала – брејком. Међутим, није Серена Вилијамс ипак било ко и успела је у петом гему да се реваншира млађој колегиници и у шестом гему дође до изједначења.

Имала је Серена предност од 4:3 и 5:4, али није могла да савлада Софију, која се оба пута вратила да би на крају и славила са 7:5, што јој је донело победу резултатом 2-0 и пласман у осмину финала Ролан Гароса, где ће играти против Ешли Барти.

Бивша "број један" женског тениса, Американка Серена Вилијамс, елиминисана је већ у трећем колу овогодишњег Ролан Гароса, турнира на ком је трипут освајала трофеј, од укупно 23 грен слем титуле у својој каријери.

Успешнија од ветеранке била је 20-годишња сународница Софија Кенин, 35. на WТА листи - 2:0, по сетовима 6:2, 7:5.

Њена наредна противница биће осми носилац, Ешли Барти из Аустралије, која је била успешнија од Анрее Петковић из Немачке, такође 2:0.

Софији је ово највећа победа у досадашњој каријери, док је Серена доживела најранију елиминацију на гренд слему још од Вимблдона 2014. године. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар