RG: Serena već ispala!

Nekada najbolja teniserka sveta eliminisana u trečem kolu Rolan Garosa.  Novi potres u Parizu – Keninova eliminisala Serenu Vilijams! Američka teniserka Sofija Kenin savladala je Serenu Vilijams sa 2-0 u setovima i plasirala se u osminu finala Rolan Garosa.

Tenis 01.06.2019 | 22:00
RG: Serena već ispala!
Sofija Kenin je veoma mlada teniserka, ima svega 20 godina i pobedom nad iskusnom Serenom Vilijams je napravila veliki korak u svojoj karijeri i plasmanom u osminu finala na Rolan Garosu skrenula pažnju na sebe.

Meč je počeo prilično mirno, teniserke su dobro servirale, osvajale poene i sve do petog gema nije bilo iznenađenja. Tada je Sofija Kenin uspela da uzme brejk i povede sa 3:2, da bi dobro odservirala za 4:2 i onda je stigao dupli brejk i dvadesetogodišnjakinja na svom servisu zatvara prvi set rezultatom 6:2.

Serena je bila uzdrmana, kako svojom lošom igrom, tako i reakcijama Sofije Kenin koja je proveravala svaku lopticu i preispitivala sudijske odluke, što je na momente dovelo i do zvižduka sa tribina, ali Keninovu nije previše omelo.

Sofija Kenin je drugi set počela baš onako kako je priželjkivala – brejkom. Međutim, nije Serena Vilijams ipak bilo ko i uspela je u petom gemu da se revanšira mlađoj koleginici i u šestom gemu dođe do izjednačenja.

Imala je Serena prednost od 4:3 i 5:4, ali nije mogla da savlada Sofiju, koja se oba puta vratila da bi na kraju i slavila sa 7:5, što joj je donelo pobedu rezultatom 2-0 i plasman u osminu finala Rolan Garosa, gde će igrati protiv Ešli Barti.

Bivša "broj jedan" ženskog tenisa, Amerikanka Serena Vilijams, eliminisana je već u trećem kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa, turnira na kom je triput osvajala trofej, od ukupno 23 gren slem titule u svojoj karijeri.

Uspešnija od veteranke bila je 20-godišnja sunarodnica Sofija Kenin, 35. na WTA listi - 2:0, po setovima 6:2, 7:5.

Njena naredna protivnica biće osmi nosilac, Ešli Barti iz Australije, koja je bila uspešnija od Anree Petković iz Nemačke, takođe 2:0.

Sofiji je ovo najveća pobeda u dosadašnjoj karijeri, dok je Serena doživela najraniju eliminaciju na grend slemu još od Vimbldona 2014. godine. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar