Нова истрага о случају "Инцел"

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је од Инспектората Републике Српске информацију о изливању уља у кругу бањалучке Пословне зоне "Инцел" и да достави извјештај уколико постоје основи сумње против одређених правних или физичких лица да су починила кривична дјела против животне средине.

Република Српска 31.05.2019 | 12:38
Нова истрага о случају "Инцел"
У бањалучком Окружном тужилаштву рекли су Срни да је Полицијска управа Бањалука 29. маја око 13.00 часова обавијестила дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у вези са загађењем земљишта у кругу "Инцела".

Они су истакли су да је информација од Инспектората затражена, с обзиром на то да је Тужилаштво располагало информацијом из медија да је Инспекторат упутио инспекторе на ту локацију.

"Тужилаштво је 29. маја запримило пријаву од адвоката Дариа Сандића из Бањалуке против НН лица због кривичног дјела оштећење објеката и уређаја за заштиту животне средине која се односи на Пословну зону `Инцел`. Кривична пријава је додијељена у рад поступајућем тужиоцу", рекли су у Окружном јавном тужилаштву.

У Пословној зони "Инцел" 9. марта избио је пожар када је плануло отровно уље пирален, које је, тврде стручњаци, неразградиво и штетно колико и радиоактивне материје.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

31.05.2019 10:48

Засто није подигнута кривицна пријава против Лукица јесте ли ви свјесни ста је ту урадјено износити радиоактивну земљу у насеље медју људе дзукеле једне сеоске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бањалуцанин

31.05.2019 11:31

Тако је. Коме је уопсте пало на памет одвозити контаминирану земљу у Чесму ? Сад је наводно морају вратити у Инцел. Те лудјаке треба затворити. Знају ли они уопсте како се треба руковати са том земљом и како заштити раднике који то раде? Ова власт је бахата, неписмена , необразована и навикла је да може радити шта хоће, а за посљедице не одговарати. Уништили све, покрали милијарде, убијају нашу младост, тјерају је из земље, а сад нас и трују! Па докле више? Багру треба рушити! Дизи се народе, не ћути, заштити своју дјецу, иначе нас неће бити!

Name

Ало суграђани

31.05.2019 14:37

Оптужницу свакако треба подигнути, и истражити ко је крив за ово тешко злодјело, и тешко казнити! Али прије свега, ту бурад што прије треба одвести одатле и то уље негдје уништити на најбезбеднији начин, да не стрепимо више сви од тога!

Name

Милогорац

31.05.2019 11:00

Каква сад истрага. Нас добри градонацелник је рекао да нема никаквих загађења. Нити воде, нити ваздуха (оно сто смо сазнали од оних из федерације са мобилним уређајем за мјерење просле зиме, је лаз и подвала србима) све је супер. Бањалука је еуропска пријестолница културе ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ала

31.05.2019 14:05

Лукић је финансирао кампању Игору Радојичићу коће против њега поднијети пријаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

31.05.2019 16:04

Сто је најгоре у овој прици, размјера загадјења је непозната, јер не постоје никаква мјерења утицаја на зивотну средину.

ОДГОВОРИТЕ