Nova istraga o slučaju "Incel"

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je od Inspektorata Republike Srpske informaciju o izlivanju ulja u krugu banjalučke Poslovne zone "Incel" i da dostavi izvještaj ukoliko postoje osnovi sumnje protiv određenih pravnih ili fizičkih lica da su počinila krivična djela protiv životne sredine.

Republika Srpska 31.05.2019 | 12:38
Nova istraga o slučaju "Incel"
U banjalučkom Okružnom tužilaštvu rekli su Srni da je Policijska uprava Banjaluka 29. maja oko 13.00 časova obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u vezi sa zagađenjem zemljišta u krugu "Incela".

Oni su istakli su da je informacija od Inspektorata zatražena, s obzirom na to da je Tužilaštvo raspolagalo informacijom iz medija da je Inspektorat uputio inspektore na tu lokaciju.

"Tužilaštvo je 29. maja zaprimilo prijavu od advokata Daria Sandića iz Banjaluke protiv NN lica zbog krivičnog djela oštećenje objekata i uređaja za zaštitu životne sredine koja se odnosi na Poslovnu zonu `Incel`. Krivična prijava je dodijeljena u rad postupajućem tužiocu", rekli su u Okružnom javnom tužilaštvu.

U Poslovnoj zoni "Incel" 9. marta izbio je požar kada je planulo otrovno ulje piralen, koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno koliko i radioaktivne materije.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

31.05.2019 10:48

Zasto nije podignuta krivicna prijava protiv Lukica jeste li vi svjesni sta je tu uradjeno iznositi radioaktivnu zemlju u naselje medju ljude dzukele jedne seoske

ODGOVORITE
Name

Re Banjalucanin

31.05.2019 11:31

Tako je. Kome je uopste palo na pamet odvoziti kontaminiranu zemlju u Česmu ? Sad je navodno moraju vratiti u Incel. Te ludjake treba zatvoriti. Znaju li oni uopste kako se treba rukovati sa tom zemljom i kako zaštiti radnike koji to rade? Ova vlast je bahata, nepismena , neobrazovana i navikla je da može raditi šta hoće, a za posljedice ne odgovarati. Uništili sve, pokrali milijarde, ubijaju našu mladost, tjeraju je iz zemlje, a sad nas i truju! Pa dokle više? Bagru treba rušiti! Dizi se narode, ne ćuti, zaštiti svoju djecu, inače nas neće biti!

Name

Alo sugrađani

31.05.2019 14:37

Optužnicu svakako treba podignuti, i istražiti ko je kriv za ovo teško zlodjelo, i teško kazniti! Ali prije svega, tu burad što prije treba odvesti odatle i to ulje negdje uništiti na najbezbedniji način, da ne strepimo više svi od toga!

Name

Milogorac

31.05.2019 11:00

Kakva sad istraga. Nas dobri gradonacelnik je rekao da nema nikakvih zagađenja. Niti vode, niti vazduha (ono sto smo saznali od onih iz federacije sa mobilnim uređajem za mjerenje prosle zime, je laz i podvala srbima) sve je super. Banjaluka je europska prijestolnica kulture uskoro.

ODGOVORITE
Name

Ala

31.05.2019 14:05

Lukić je finansirao kampanju Igoru Radojičiću koće protiv njega podnijeti prijavu.

ODGOVORITE
Name

Direkt

31.05.2019 16:04

Sto je najgore u ovoj prici, razmjera zagadjenja je nepoznata, jer ne postoje nikakva mjerenja uticaja na zivotnu sredinu.

ODGOVORITE